‘Er lijkt een einde te komen aan de Nederlandse vuurwerktraditie. Begin dit jaar werden single shots en het zware F3 vuurwerk verboden. Begin december kwam daar een verbod op het afsteken van pijlen en knalvuurwerk bovenop en 2 weken terug werd wegens corona een landelijk afsteek verbod tijdens de jaarwisseling afgekondigd.’ 

We ontvingen vanmiddag een persbericht van Ultra Ultra, een creatief bureau voor maatschappelijke vraagstukken. Je zou het bureau onder meer kunnen kennen van de Tostifabriek. Een project waarbij ze alle ingrediënten voor een tosti (waaronder de biggen Max en Wim) zelf ‘produceerden.’ We besloten direct langs te gaan en maakten een filmpje:

Het bureau heeft op het Hembrugterrein een vuurwerk-vernietigingsinstallatie gebouwd, omdat ze het zonde vinden om vuurwerkvoorraden in Duitsland, buiten het zicht van publiek, te laten vernietigen.

Sascha Landshoff van Ultra Ultra roept dan ook op je voorraad naar het Hembrugterrein te brengen zodat je er toch nog van kunt genieten. Dit is het gave filmpje dat ze zelf maakten:

Hier vind je Sascha en Ultra Ultra.