Het coronavirus verspreidt zich over de wereld, en dat moet worden gestopt. Afgelopen zondag kregen we daarom het nieuws dat we komende drie weken niet naar school kunnen. Dat is bijzonder.

Onze ouders hebben dat nog nooit meegemaakt, en voor iedereen is het wennen.

De redactie besloot een dagboek bij te houden van de dagen die komen. Verwacht geen spectaculair nieuws, maar zoals we schreven: ‘dit is bijzonder’. We leggen graag vast hoe we – misschien bijzonder gewoontjes – de dagen doorkomen terwijl we niet naar school mogen. Je leest dagelijks van diverse redactieleden.

Dag 1

Maandag 16 maart

Van:

Vanochtend had ik de wekker gezet om kwart over negen, maar ik werd al om kwart over 8 wakker. Misschien komt dat omdat het in mijn schema zit.

Ik deed gewoon mijn normale routine: douchen, aankleden en ontbijten. En daarna ging ik ook aan school. Want ik kan wel wat school dingen thuis doen zoals: leren voor toetsen, huiswerk maken en een planning maken voor leren voor toetsen. En ik kan nu ook meer oefenen met mijn schrijfvaardigheid en ik kan meer artikelen schrijven voor de Orkaan Junior.

Mijn ouders vinden het belangrijk dat ik aan school zit. Dus ging ik na mijn ontbijtje aan mijn biologie. Ondertussen had ik op mijn tv een serie op Netflix aangezet once upon a time, het ging best wel goed had veel gedaan en nog alvast een goede samenvatting gemaakt, dat kan me weer helpen voor het leren van de toets. Mijn vader en stiefmoeder werken ook thuis en mijn twee stiefzussen en mijn broertje die ook in de Orkaan Junior schrijft. Iedereen had een soort van zijn eigen plekje in het huis. Mijn vader zat in de woonkamer en mijn stiefmoeder zat een verdieping hoger aan de keukentafel. Mijn broertje, mijn stiefzussen en ik zaten op onze eigen kamer.

Rond de middag gingen we allemaal samen lunchen. Toen we klaar waren gingen we weer allemaal aan het werk. Rond 3 uur ging ik met mijn stiefzus even fietsen en wat boodschappen doen. Toen we de supermarkt binnen kwamen waren er heel veel vakken leeg het was een heel raar gezicht. Van het brood waren er nog maar 3 halve broden over en van de sperziebonen was de diepvries-versie weg.

Waarschijnlijk omdat je die kan invriezen en dan hebben mensen een voorraad. Ik vind dat het een beetje overdreven is dat iedereen gaat hamsteren. Maar dat is mijn mening. En nu zit ik hier te schrijven over mijn dag. 

Aangezien ik ook geen hockeytrainingen meer heb, wil ik morgen gaan hardlopen. Ik vind het belangrijk dat ik wel nog blijf sporten dat als hockey weer begint dat ik dan wel in vorm ben. Ik doe dan elke dag ook een kleine work out, want ik heb toch zeeën van tijd. Zo erg vind ik het nou ook weer niet dat de scholen gesloten zijn. 

________________________

Van:

Vandaag was de eerste dag dat we thuis moesten blijven vanwege het coronavirus (COVID-19). Ik werd veel te vroeg wakker voor een “vrije” dag door mijn biologische wekker. Met een heel raar gevoel alsof je vakantie had zonder de echte vrijheid van vakantie. Eerst lag ik op de bank, maar daar was helemaal niks aan.

Ik besloot om me om te gaan kleden en naar de winkels te gaan ik was om 10:30 uur in het winkelcentrum om te kijken hoe heftig de hamster omstandigheden waren. Ik verwachte dat ik zo vroeg nog wel iets kon krijgen, maar daar zat ik helemaal mis. Alles was weg , en bij de medicijnen hingen bordjes met:

“niet meer dan drie stuks per persoon”

Dat gold ook voor bijvoorbeeld de handgel.

Ik kwam later thuis met m’n gatenkaas boodschappen. Thuis heb ik in mijn voortuin tiktoks gemaakt, want het was super lekker weer. Midden in mijn tiktoksessie bedacht ik mij ineens “waarom heeft de orkaan junior geen tiktokaccount?” Ik gooide het gelijk in de groepsapp van de redactie iedereen vond het een goed idee, daarom hebben wij nu een tiktokaccount: deorkaanjunior.

Sophie en ik verveelden ons allebei en dus hebben we erg lang met elkaar gefacetimed, terwijl ik recepten aan het opzoeken was was zij aan het bakken. Het was erg gezellig. Mijn zusje heeft nu natuurlijk ook “vrij” en dus moest ik haar ook een beetje vermaken! We hebben tiktoks en allemaal random filmpjes gemaakt.

Na het eten ging ik facetimen met een andere vriendin van mij. En dan zitten we nu hier mijn dagboek te schrijven voor jullie. Ik heb vandaag niet veel bijzonders gedaan, omdat ik eigenlijk niks kon.