Bradley zit in 5 Havo van het Sint Michael College in Zaandam. Hij is ook vrijwilliger van JEZ (Jonge Ervaringsdeskundige Zaanstad).

Mijn moeder kwam veertien jaar geleden uit de kast. Dat was het begin van extra vertrouwen en veiligheid tussen ons. Omdat mijn moeder zo begrijpend en vertrouwelijk was, voelden mijn zusje en ik ons veilig genoeg om zelf ook uit de kast te komen. Daarom is mijn moeder mijn held. Mijn moeder dacht al een tijd dat ik niet hetero was. Het was alleen een kwestie van tijd hoe ik het zelf uit zou vinden. Ik was hier ook een beetje verward over, maar toen ik op een feestje met een jongen stond te bekken werd het me vrij duidelijk.

Mijn ouders zijn gescheiden toen ik nog redelijk jong was, omdat mijn moeder uit de kast was gekomen en de andere wereld wilde ontdekken. Nu zijn allebei mijn ouders getrouwd met een vrouw. De nieuwe vrouw van mijn vader is islamitisch en daardoor was ik bang voor de reactie van die kant van de familie. Toen ik het mijn vader vertelde, zei hij dat het een fase was en dat ik wel welkom was, maar als ik een vriend zou hebben hij niet. Hier wilde ik niet mee dealen, dus besloot ik om niet meer met mijn vader om te gaan. Mijn zusje heeft toen nog wel contact met hem gehad, maar toen ook zij uit de kast kwam, is ze bij onze moeder gebleven. Wel hoop ik dat hij op een dag eens volwassen is geworden en een keer met me wil praten, want het is en blijft mijn vader. Maar iemand die zo negatief is wil ik nu niet in mijn directe omgeving hebben.

 ,,Ik hoop dat hij ooit als hij eens volwassen is geworden een keer met me wil praten, want het is en blijft mijn vader.‘’

Op school en werk heb ik tegen iedereen gezegd:

,,Dit ben ik en als je me niet accepteert, zoek je het lekker zelf maar uit.”

Hier heeft mijn moeder als held mee geholpen, door me eraan te herinneren dat ik een waardevol en goed persoon ben, wat mensen ook denken.

Mijn moeder heeft vier jaar geleden JEZ opgericht: Jonge Ervaringsdeskundige Zaanstad. Wij zijn een groep jongeren die ervaringen heeft met bijvoorbeeld autisme, seksualiteit en mishandeling. Aan de hand van onze ervaringen proberen we andere kinderen en jongeren te helpen. Iedereen kan bij ons terecht met een probleem en dan is er iemand beschikbaar om je te helpen. Eigenlijk gewoon een vereniging vol helden. Zelf werk ik nu ook mee aan die stichting en hoop zo ook de held te worden die andere nodig hebben.