Het coronavirus verspreidt zich over de wereld, en dat moet worden gestopt. Afgelopen zondag kregen we daarom het nieuws dat we komende drie weken niet naar school kunnen. Dat is bijzonder.

Onze ouders hebben dat nog nooit meegemaakt, en voor iedereen is het wennen.

De redactie besloot een dagboek bij te houden van de dagen die komen.

Vandaag: houseparty, chocola, Octo en pannenkoeken.

Dag 11

Donderdag 26 maart

Vandaag werd ik weer om 8:30 wakker. Ik moest vandaag om 9:00 bellen voor Nederlands. We gingen van alles nakijken, maar bij mij ging alles wel prima. Iedereen die het had gemaakt en geen vragen had mocht weg dus ik ging weg en heb de rest van het blokuur zelf aan Nederlands gewerkt.

Na Nederlands zouden we officieel aardrijkskunde hebben, ik ga proberen om al mijn lesuren te blijven volgen want dan blijf ik op schema. Voor aardrijkskunde moeten we een praktische opdracht maken, dus daar begon ik heel fanatiek aan, maar ik ben blijkbaar nog één dingetje vergeten dus dat maak ik morgen nog. We hadden daarna kleine pauze dus ik ging op houseparty, dat was weer heel gezellig. Ik had na de pauze Grieks, maar ik was nog aan het bellen dus ik heb al bellend Grieks gemaakt, dat ging beter dan verwacht. Ik had mezelf voorgenomen dat als dat niet lukte ik zou op hangen. Ik heb ook goed aan Grieks gewerkt en daarna hadden we Frans uitval. Voor Frans hebben we een online programma waar je slim kan stampen, dus dat heb ik toen even gedaan, maar daar was ik een tijdje geleden al mee begonnen dus het ging best wel snel dus ik stopte er na tien minuutjes weer mee. Ik was nog steeds op houseparty aan het bellen. Ik had houseparty ook in de eerste, want iedereen had het dus dat was heel gezellig, maar iedereen ging erop een gegeven moment vanaf, dus heb ik het ook verwijderd. Het is namelijk niet leuk als je met niemand kunt bellen.

In de pauze had ik een mentor gesprek, want dat gaat ook gewoon door. We hadden de laatste twee uur lyceum+ lessen, dat zijn lessen die je zelf kiest om te volgen. Ik heb gym dus daar kon ik niet echt iets voordoen. Ik ging in die tijd nog even aan aardrijkskunde en daarna weer gezellig met mensen bellen.

Ik heb heel hard gelachen om hoe dom we allemaal deden.

Het leuke aan houseparty is dat mensen weg kunnen en er weer bij kunnen, de groep verandert dus steeds. ik werd een beetje druk dus ik ging eventjes dansen! 🙂

Ik heb mijn planners van deze weken ook nog afgemaakt. Ik kreeg ook van twee mensen te zien hoe je eitjes moet bakken. Mijn stiefzusje had dit keer gekookt. Het was heel lekker. Ze had zalmburgers gemaakt met aardappel pofjes. Na het eten gingen we tiktoks maken met het gezin. Ik wilde naar buiten want de zon ging onder. We hebben best wel veel foto’s gemaakt en dat was wel gezellig. Ik zit nu weer op houseparty en ben aan het schrijven voor de orkaan junior. Sterkte iedereen!

En een andere dag is alweer voorbij, de elfde om precies te zijn. School houdt me over het algemeen druk bezig, maar het is wel vervelend dat ik niet gewoon face-to-face iets aan iemand kan vragen. 

Vandaag begon mijn dag met heerlijke tosti’s, en het helpen van mijn broertje met zijn huiswerk, hij zit nog op de basisschool maar hij heeft ook heel wat werk meegekregen. Nadat ik klaar was met helpen, ben ik naar boven gegaan voor mijn eerste en laatste online les voor deze dag. Na de les ben ik begonnen aan andere school dingen, zoals mijn aardrijkskunde project, waar ik eigenlijk helemaal niks van snap. Alles is zo chaotisch waardoor ik overal een zooitje van maak, dus ik heb ongeveer de hele middag zitten kloten met het project.  

Toen ik naar beneden kwam voor een pauze, was er een pakketje voor mijn geleverd, maar zover ik wist had ik niks bestelt. Dus ik opende nieuwsgierig mijn pakketje, en het bleek dat een vriend van mijn ouders, mijn maar liefst zes repen Tony Chocolonely had opgestuurd.

Dit kwam vanwege een weddenschap over het programma wie is de mol. Ik had namelijgezegd dat Buddy de mol was, en hij geloofde het niet. Dus als Buddy de mol zou zijn zou ik van hem 3 kilo Tony Chocolonely krijgen (ik wilde eigenlijk een elektrische fiets maar dat ging tegen zijn principes in 😉)uiteindelijk bleek Buddy niet de mol te zijnmaar deze zes repen waren mijn zogenaamde troostprijs. 

Verder heb ik vandaag zoals ik deze dagen heel veel doe, gebeld en een smoothie gemaakt. Ook al doe ik eigenlijk vrij weinig, word ik toch wel moe van al dit corona gebeuren,

ik wil gewoon weer eens fatsoenlijk iemand een knuffel kunnen geven, of hem/haar tenminste aan kunnen raken.  

Ik krijg van veel docenten opmerkingen over mijn profielfoto in Teams, het is de wel bekende chagrijnige Octo van spongebob. Ik vind hem zelf wel toepasselijk, aangezien iedereen met een ochtendhumeur in de les zit, maar volgens mij denk niet iedereen daar zo over. 

Dag 11 van de quarantaine. Mijn dag begon om 08:15 met een ontbijt. Daarna spullen gepakt en aan de lessen beginnen.

Tussen de lessen door even wat eten en weer door. Na dat de lessen klaar waren even Netflix gekeken en daarna volleyballen met mijn zussen. We hadden een nieuw net voor de trampoline dus die hebben we even vervangen. Daarna was het al weer tijd om het eten te maken en ik ging helpen met de pannenkoeken te maken. Na het eten nog even naar buiten en een toetje eten. Toen het toetje was gezakt gingen we een workout doen en daarna na bed.