Michel Butter uit Assendelft had verschrikkelijke tegenslag, maar de manier waarop hij daarmee omging was echt goed…

Zo goed, dat hij afgelopen week tijdens de vergadering van schaatsvereniging STG Zaanstreek de Ester van der Loos Award kreeg uitgereikt!

Ruim zes jaar geleden overkwam hem iets verschrikkelijks. Een vrij onschuldige aandoening werd gevolgd door allerlei bizarre complicaties, zoals bijna niet meer werkende longen. De situatie was zo ernstig dat hij moest worden opgenomen op de Intensive Care van het ziekenhuis.

Daar heeft hij weken aan allerlei apparatuur gelegen en voor zijn leven werd gevreesd. Artsen, medicijnen en misschien ook wel de goede conditie die hij had voordat hij ziek werd, hebben hem weten te redden.

Maandenlang was hij daarna in Heliomare (dat is een ’tehuis’ waar je keihard moet en kan werken aan het herstel van je lichaam) en stukje bij beetje krabbelde hij overeind.

Hij begon met kleine rondjes fietsen en ging daarna door met de racefiets (de Mont Ventoux op! Dat doen wij hem niet na!), gevolgd door de Alpe d’Huez(!) en andere bergen.

En hij ging weer schaatsen, hij wil ook weer wedstrijdschaatsen!

Hier nog een keer de foto ‘Uitreiking wisselprijs ‘Aan de slag’. Michel Butter, René Moerland, Marcel Huismans en Ester van der Loos*.’

*De award is geïnspireerd door de wilskracht en doorzettingsvermogen van Esther van der Loos. Na een tragisch ongeval jaren geleden met gedeeltelijke verlamming als gevolg was schaatsen voor haar niet meer mogelijk. Zij vond een nieuwe passie in het roeien en heeft het door haar strijdlust tot de Paralympische Spelen Rio 2016 geschopt.