Luna en haar moeder Anouschka Zanolla en Bas Sommeijer brachten het volgende (waargebeurde) kerstverhaal naar de Orkaan. Ze stuurden foto’s van de ‘gevallen’ duif bij het Rozenhof op de Gedempte Gracht in Zaandam.

Anouschka en haar dochter Luna namen de duif mee naar huis waar de Dierenambulance zich snel over het beestje ontfermde.

Anouschka:

“Net samen net mijn dochter een jonge duif gered die uit het nest gevallen was bij de ingang van de Rozenhof. Er lag een klein hoopje op de koude straatstenen. Eerst leek het een dode vogel te zijn, maar dichterbij zagen we dat de jonge duif nog leefde.

Luna heeft toen papier en dozen bij de Vomar gehaald. Daarin hebben we hem voorzichtig gelegd en beschermd weten te houden. De Zaanse dierenambulance gebeld en afgesproken dat ze het vogeltje bij ons thuis konden ophalen. 10 minuten later was het al zover.

De ambulance-medewerker zei dat de duif het vast wel zou redden. In de doos lag een flinke klodder vogelpoep. Een goed teken grapte de medewerker.

Eind goed, al goed. Fijne kerst!”

De duif kreeg een tijdelijke ‘kribbe’ in een doos van Strohrum, ’the spirit of Austria’ (dat vinden wij een mooie naam voor de duif).

Foto boven Anouschka Zanolla, onder: Bas Sommeijer (nog meer foto’s onder deze afbeelding)

Anouschka belt de Dierenambulance, Luna bij de duif (Bas Sommeijer)
Duif in kribbe (Bas Sommeijer)
Duif wordt overgedragen (foto Luna)
In goede handen