Om direct de vraag die op ieders lippen ligt te beantwoorden: ja, de strontvlieg in mijn snavel is die opschepper die vorige keer uitgebreid aan het woord kwam op De Orkaan.

Hij mocht van mij wel een toontje lager zingen, en fotografe Pauli van Oort legde het moment vast dat ik hem greep. Daarbij ben ik dol op insecten. Voor een paar goede slakken, dikke wormen, larven en spinnen mag je me ook wakker maken. 

Over wakker maken gesproken: Jan Goeverneur (die is inmiddels al 132 jaar dood), schreef het liedje ‘Roodborstje tikt tegen ’t raam.’ Daarmee zijn in de loop der jaren ontelbare kinderen in slaap gezongen. Het liedje is vrij onnozel, want de indruk wordt gewekt dat we naar binnen willen om vertroeteld te worden. De waarheid is dat we gewoon vechten tegen ons spiegelbeeld. We krijgen een rode waas voor ogen als we rood zien en vallen aan. Doen we ook bij mensen met rode mutsjes als ze in ons gebiedje komen. Wegwezen!

Zingen kan ik trouwens als geen ander. Luister naar mijn geluid en geniet!