Wooncorporatie Rochdale meldt dat een bewoner van de Jan Walichszstraat afgelopen vrijdag aan de deur is opgelicht door een man die zich voordeed als Rochdale-medewerker.

Voor een bedrag van € 90 werd de bewoner een waterstofzuiger ‘cadeau gegeven’ die niet meer waard was dan de helft van dat bedrag.

De politie is op de hoogte, en ook wijkbeheerder is bij bewoner langs gegaan. Rochdale kan verder weinig meer doen dan bewoners waarschuwen.

De oplichter vertelde dat hij 8 waterstofzuigers mocht verloten in de wijk ter waarde van € 1.100 per stuk. De bewoner was de gelukkige en hoefde alleen de ‘belasting’ te betalen van € 90. De bedrieger reed in een gewone auto, was ongeveer 60 jaar, en had normale kleding aan.

Hij liet heel snel zijn legitimatie zien en had een portemonnee met heel veel geld erin. Helaas heeft de bewoner het geld betaald omdat hij erg overdonderd was.

De doos bevatte wel een stofzuiger die water op kan zuigen, maar volgens de zoon van het slachtoffer is die maximaal €45,- waard. De bewoner woont alleen en is er nog erg van geschrokken en onder de indruk aldus Truus Harkes, woordvoerder van Rochdale.