28 januari – Afgelopen zaterdag heeft het Nederlands Kampioenschappen Showrijden in Almere plaatsgevonden.  Het kwartet van Zaanse Roller Club Pauwin heeft met een ijzersterke prestatie de 3e plek weten te behalen. 

Door: Kirsten Jacobs van de Zaanse Roller Club Pauwin

Al vroeg in de ochtend ging onze delegatie op pad. Daisy, Luna, Roos en Luna mochten in de ochtend voor de laatste keer trainen in de Topsporthal van Almere. Het laatste puntje op de i.

Rond 13.30 uur waren er al veel clubleden om ons kwartet aan te moedigen. Om 13.30 uur ging het NK van start en om 14.50 uur mocht ons kwartet de vloer op. Ze hebben daar een choreografie laten zien van Sylvia Pistorius en Daphne Stormbroek. Het thema: Mysterieuze bruiden. De muziek komt uit de film Corps Bride van Tim Burton. Trainers Ylona en Nina hebben de meiden in de afgelopen maanden met veel passie en toewijding getraind. Kleding is door Sandy en Debbie gemaakt. Om de kleding extra te laten glitteren hebben Ylona en Jolanda ook meegeholpen. Schmink is bedacht en aangebracht door Tara, trainsters Daisy en Ylona. Het totaal plaatje was helemaal kloppend, het zag er prachtig uit.

Het kwartet heeft het opgenomen tegen 6 andere sterke kwartetten van clubs overal uit het land. Van begin tot einde hebben de meiden gereden als nooit tevoren. Ook het plezier straalde ervan af. En deze prestatie was goed voor een derde plek! Brons! Op het podium! Ongekende knappe prestatie die meer dan verdiend beloond is met de bronzen medaille.

Wij zijn super trots op deze prestatie.