Het coronavirus verspreidt zich over de wereld, en dat moet worden gestopt. Afgelopen zondag kregen we daarom het nieuws dat we komende drie weken niet naar school kunnen. Dat is bijzonder.

Onze ouders hebben dat nog nooit meegemaakt, en voor iedereen is het wennen.

De redactie besloot een dagboek bij te houden van de dagen die komen. Verwacht geen spectaculair nieuws, maar zoals we schreven: ‘dit is bijzonder’. We leggen graag vast hoe we – misschien bijzonder gewoontjes – de dagen doorkomen terwijl we niet naar school mogen. Je leest dagelijks van diverse redactieleden:

Dag 3

Woensdag 18 maart

Mijn ochtend begon met een bakje cornflakes eten en een beker theedrinken. Om 10:00 ging ik naar mijn kamer toe om huiswerk te maken. Even tussen door op de trampoline salto’s springen. Daarna weer door met huiswerk.

Daarna ff naar de apotheek op iets op te halen maar toen zag ik dat de pinautomaat aan de trap was vast geplakt om zo min mogelijk bij elkaar in de buurt te komen.

Toen ik thuis kwam ging ik een taart bakken. In de tussen tijd dat hij is de koelkast moest, even een spelletje met mijn zussen spelen. Om 18:30 gingen we avondeten. En s ‘avonds lekker tekenen en naar bed toe.

Jawel de derde dag van deze corona weken zit erop. En ik ben deze dag verrassend goed doorgekomen, en heb ik best wel nuttige dingen gedaan.  

Mijn dag begon vandaag om 8:15 uur, na een goed stevig ontbijt en een behoorlijke portie ochtendhumeur begon ik maar eens met mijn mail te checken. En ik werd overspoeld met allemaal mailtjes van docenten, met het “geweldige” nieuws dat de school een oplossing heeft gevonden om de lessen door te laten gaan. Het plan is namelijk om met het programma teams de lessen virtueel te gaan geven. Ik weet nog steeds niet helemaal wat ik hiervan moet vinden, want aan de ene kant ben ik blij dat het weer een soort van normaal wordt maar aan de andere kant vond ik het niks hoeven doen ook wel chill. Maar school is ook belangrijk dus we gaan er tegenaan. Omdat alle huiswerk opdrachten nu dus ook allemaal gedaan moeten worden heb ik een groot deel van mijn dag besteed aan schoolwerk.  

Ik heb vandaag ook intens genoten van een heerlijke smoothie, want ja ik moet toch een beetje genieten van het feit dat ik niet elke dag 8,4 kilometer naar school hoef te fietsen 

Daarna kreeg ik de gummen collectie van Indi te zien, dat was zeer interessant en leerzaam. Want nu weet ik het verschil tussen een Nederlandse en een Engelse gum, en dit is natuurlijk superhandig en nuttig voor de rest van mijn leven.  

Ook heb ik natuurlijk weer fanatiek geoefend op mijn piano skills, en die heb ik speciaal voor jullie opgenomen, dus als je plotseling oor klachten krijgt is het niet mijn schuld.   

En toen aan een sudoku. Voorheen was mijn tactiek om gewoon maar iets in te vullen en dan zag ik wel of het klopte, maar vandaag ben ik als een professional te werk gegaan, en ben ik stapje voor stapje allemaal cijfertjes in gaan vullen.  

Dus vandaag was een best wel productieve dag. En ik kijk er stiekem toch wel een beetje naar uit om online les te krijgen, omdat ik toch wel een beetje nieuwsgierig ben.  

 _____________________________________________

Vandaag hebben we een mail gekregen dat we online lessen krijgen. Daarvoor moesten we wel een programma installeren dus daar was ik wel even druk mee ook om klasgenoten te helpen bij wie het niet lukt.

Het is heel raar om te beseffen dat we morgen les krijgen maar dan thuis. Ik heb er wel zin in ook om weer met mijn klas te zijn en het is iets nieuws dus ben ik erg benieuwd hoe het werkt.

Voor de rest heb ik eigenlijk hetzelfde gedaan als de afgelopen 2 dagen. Morgen ga ik met mijn moeder mee naar de school waar ze werkt. Ik en mijn broertje Luca Yska kunnen dan gewoon aan school. We moeten morgen dan ook half 9 op en dus vanavond vroeg naar bed. Ook al is het een rare situatie ben ik blij dat we weer een soort van normale routine oppakken. Ik vind dat het ook belangrijk is dat we gewoon doorgaan was het is niet dat we niks meer kunnen door het coronavirus (COVID-19).

Elke dag lijkt nu wel op elkaar en dat maakt het wel een beetje saai. Maar gelukkig kunnen we nog facetimen met vrienden en dat doe ik dan ook veel. Ook luister ik veel naar muziek, dat kan de sfeer nog wat leuker maken. Ik denk dat we ook gewoon even moeten wennen. Maar ik hoop wel dat alles snel overgaat en alles weer een beetje normaal wordt.

Ik heb vandaag ook een tijdschrift gepakt een oude Tina waar ik vroeger abonnee van was en knipte allemaal positieve stukjes er uit en maakte een collage. Dat was erg leuk om te doen en dat wil ik zeker vaker gaan doen. Morgen dus een soort van normale dag en dit was het voor vandaag.

 _____________________________________________

 

Vandaag werd ik weer wakker rond 9:30 uur. Ik moest op schieten want om 10:15 gingen we weg, naar het strand met vrienden. Ik kleedde me om en was het niet eens met mijn outfit dus stal ik mijn zusje haar trui. 🙂 in de auto pikte we ze op en reden we richting Egmond, waar het drukker was dan verwacht. Eerst liepen we lekker over het strand richting het dorpje, daar was alles dicht, ook afhaal eten.

We liepen verder en kwamen bij de Intercity, daar konden we zeker niet langs lopen zonder binnen te kijken! 😉 Uiteindelijk zijn we super goed geslaagd. We liepen langs de bakker en daar gingen we voor twee van ons een broodje halen, de rest haalde vis of patat. Nadat we alles op hadden gingen we weer naar huis. Thuis aangekomen heb ik mijn handen gewassen, andere kleding aangetrokken en mijn nieuwe kleding in de was gegooid #staysafe! Dat allemaal gedaan startte ik mijn laptop op en ging ik weer eens met Sophie facetimen, want dat hadden we nog niet genoeg gedaan. 😉 Ik checkte mijn magistermail en zag heel veel mailtjes over hoe we dit de aankomende 2,5 week gaan doen.

Er wordt veel met Microsoft Teams (daar kun je met grote groepen facetimen) gewerkt en studieplanners waar ingeschreven staat wat je precies moet doen elke dag. Morgen beginnen de “schooldagen” weer en dan kan ik er iets meer over vertellen.

Mijn bureau was zo rommelig dat mijn laptop er half op kon staan dus besloot ik mijn bureau op te ruimen, dat doe ik dus nooit… beneden kwam ik een sopje halen en mijn moeder was erg verbaasd, ikzelf ook. Ik ben er erg lang meebezig geweest maar ik ben heel blij met hoe het eruit gekomen is, namelijk netjes. Ik begon daarna alvast aan Nederlands digitaal via de site die we normaal ook wel eens gebruiken dus ik was het al een beetje gewend. Nadat ik anderhalf hoofdstuk had gemaakt was ik er wel weer klaar mee, dit is namelijk mijn laatste “vrije dag”.

Ik liet daarna mijn fascinerende gummen collectie aan Sophie zien en we hebben veel te veel gepraat. Tot er ineens iets mis ging tijdens het facetimen en ik ineens het broertje van Sophie aan de lijn had. Ik belde een paar keer opnieuw tot ik eindelijk Sophie weer aan de lijn had, maar natuurlijk toen we overschakelde ging ik ook over op haar broertje zijn telefoon. Wonder boven wonder had ik uiteindelijk Sophie weer op facetime.

Na nog een tijdje gebeld te hebben moest ik eten. Mijn moeder zei voor de grap: “zullen we nog maar even wandelen dan?” Dat werd serieus opgenomen en dus gingen wij met z’n zessen naar buiten. Mijn zusje op rolschaatsen, mijn stiefzusje en ik op skeelers en mijn ouders en stiefzus gewoon lopend.

Heel fanatiek gingen we het Westerwindpad op en draaide we weer om we zijn ongeveer een half uur tot drie kwartier buiten geweest.

Dan nu de zin:

“en nu ben ik mijn dagboek aan het schrijven voor de orkaan junior nog altijd bellend met Sophie.”

Dat was mijn dag wel weer ik heb mijn bakje niet gebruikt, omdat ik best wel druk was. Morgen vertel ik over hoe mijn “schooldag” was.