Bij voetbalclub SVA in Assendelft hebben ze niet alleen de wedstrijden afgelast en de kantine gesloten. Ook wordt er niet meer getraind. Het complex is gesloten en met rood-witte linten afgezet.

Maar niet iedereen houdt zich daaraan, zoals blijkt uit de foto die verscheen op de website van SVA: twee jongeren ‘hangen’ in het net terwijl een derde deze capriolen op z’n smartphone vastlegt (wat daar ‘smart’ aan is ontgaat ons overigens).

Bij SVA zijn ze er niet blij met gebruik van doelnet op het A-veld als hangmat: “dit zijn zeer waarschijnlijk geen SVA-leden want die zullen dit hopelijk nooit in hun hoofd halen.”

SVA roept leden op niet zelf op de vandalen af te gaan maar foto’s of video’s te maken en naar de club te sturen of de politie te bellen.

In deze ‘schoolloze’ tijden zien we trouwens meer voetbalvelden als speelplaats gebruikt, we zagen het (of hoorden het van lezers) o.a. bij Zaandijk, KFC en Zaanlandia. Kantines zijn gesloten en wedstrijden afgelast, maar in principe zouden leden overigens wel mogen trainen als de club dat toestaaat.

hangjongeren sva