Vanavond om 21:30 uur is op NPO2 Petra Glandorff, de schooldirecteur van De Bijenkorf uit Assendelft en de Kleurenpracht uit Zaandam te zien. Ook zijn er verschillende ouders geïnterviewd. 

Petra werd geïnterviewd over dat de basisscholen vanwege corona toch een week eerder dicht gaan voor de kerstvakantie. Ze is niet alleen directeur van De Bijenkorf in Assendelft (een Jenaplanschool), maar ook van Kleurenpracht in Peldersveld. Het verschil tussen de twee scholen is groot. Daarom kan Petra het vraagstuk vanuit verschillende hoeken belichten.

Voor de Bijenkorf vindt ze de extra week vakantie een prima oplossing in verband met de vele besmettingen. Voor de kinderen van de Kleurenpracht is het een ander verhaal:

‘Veel kinderen hebben al een flinke achterstand opgelopen in de vorige perioden dat de school moest terugvallen op thuisonderwijs. Thuis wordt doorgaans geen Nederlands gesproken waardoor het echt een probleem is als deze kinderen weer een aantal weken verstookt blijven van school. Daarbij is de financiële situatie thuis in veel gevallen niet sterk zodat uitstapjes er ook niet snel inzitten.’

In 2017 beschreef Petra voor De Orkaan een week uit haar schoolleven.