In de Paarse Vrijdag Krant lees je veel verhalen over helden, mensen die helpen en organisaties die hun best doen om iedereen zich veilig te laten voelen. Maar waar vind je die?

Kun jij zelf ook wel een helpende hand gebruiken? Of wil je graag met iemand praten, maar weet je niet met wie? Hieronder staan een aantal organisaties in Zaanstad die je kunt benaderen.

  • De Zaanse leerlingen die meewerken aan de Paarse Vrijdag Krant zitten ook allemaal in een GSA op hun eigen school. Op elke school in Zaanstad is er een GSA. Wil jij ook in de GSA? Via ons kan je met de GSA op jouw school in contact komen! Mail bas@paarsevrijdagkrant.nl. Insta: @paarsevrijdagkrant.
  • De GSA’s van alle Zaanse scholen komen regelmatig bij elkaar. Kom jij ook naar onze filmmiddag? Mail bas@paarsevrijdagkrant.nl.
  • Alvast voor je agenda: het gaat gebeuren! De eerste ZaanPride ever staat gepland op zaterdag 20 juni 2020. Meer weten? Meedoen? Zelf ideeën? We komen graag met je in contact: zaanpride@gmail.com of via FB & Insta: ZaanPride.
  • De Zaanse Regenboog informeert over en organiseert activiteiten met betrekking tot seksuele en genderdiversiteit in Zaanstad.Bijvoorbeeld de ZaanPride en netwerkborrels elke derde vrijdag van de maand. Je bent welkom! Website nl, mail dezaanseregenboog@gmail.com FB & Insta: dezaanseregenboog.
  • Jongeren Ervaringsdeskundigen Zaanstad (JEZ), is een team van speciaal getrainde jongeren tussen de 18 en 27 jaar. Zij ondersteunen andere jongeren door middel van hun eigen ervaringen. Dit kan gaan over allerlei onderwerpen gaan. Ze bieden een luisterend oor en kunnen samen met jou werken naar een oplossing of doorverwijzing voor jouw problemen.
  • Het COC komt op voor LHBTQ’ers en steunt GSA’s door heel Nederland, ook bij jou in de buurt. Kan jouw GSA ook wat hulp gebruiken? Info: www.cocamsterdam.nl
  • Bureau Discriminatiezaken helpt jou wanneer jij je gediscrimineerd voelt. Iedereen kan bij ons terecht voor steun en advies bij alle vormen van discriminatie en ongelijke behandeling. Meld discriminatie nu via bureaudiscriminatiezaken.nl .
  • De senioren in Saenden doen mee met Paarse Vrijdag! In Zorgcentrum Saenden dragen ouderen op Paarse Vrijdag GSA-bandjes om op die manier LHBTQ-kinderen en -kleinkinderen te steunen. Hoe cool is dat! FB: zorgcirkelsaenden.
  • Ontmoet ouderen in onze Regenboogsalon. Hier zou de aanwezigheid van LHBTQ-jongeren een mooie aanvulling zijn. Juist de combinatie jongeren en onze ouderen maakt een mooie ontmoeting mogelijk. Mail: Mvanviegen@evean.nl.
  • Café Pride heeft in Wormerveer en Purmerend ontmoetingsbijeenkomsten voor mensen met een beperking die daarnaast LHBTQ zijn. Contact: cafepride@odion.nl of bel 06-30389022.