Bij een bijna uitverkocht Zaantheater op 16 en 17 september speelden docenten en leerlingen van het Zaanlands Lyceum de prachtige musical Carpe Nochtem.

Ondanks dat er een ingekorte versie gespeeld moest worden door alle Corona maatregelen slaagden ze erin iets moois neer te zetten.

Carpe Nochtem gaat over doden, liefde, verlangens, vampiers en mensen. Het verhaal speelt zich af in Transsylvanië waar de herbergiersdochter verliefd wordt en weg van huis gaat. Ze wordt uitgenodigd voor een middernachtsbal in een kasteel.

Carpe Nochtem is zeer leuk om te kijken. De musical is goed in elkaar gezet en uitgevoerd en er wordt in de musical veel gedanst en gezongen. De kostuums, de make-up en het haar zag er goed uit.

Door alle maatregelen kon ik niet achter de schermen maar ik heb gebeld met de regisseur van deze musical Stef Heijnen-Bakker:

Ik heb gehoord dat de musical is ingekort, hoe hebben jullie dit besloten en wat is eruit gegaan?

We hebben in juni besloten de show korter te maken zodat er geen pauze in zat want met de maatregelen kon dat niet. We hebben gekeken naar welke verhaallijnen we eruit konden halen (de musical bestond namelijk uit allemaal verschillende verhalen) en daarna gekeken welke liedjes eruit konden zodat we de musical 1 uur en 15 minuten te laten duren.

Hoeveel tijd heeft erin gezeten om dit alles voor elkaar te krijgen?

We begonnen in april 2018 met het verzinnen van het script, in september 2018 was dat klaar. In 2019 hebben we vooral alles voorbereid en in september 2019 t/m maart 2020 gerepeteerd. Toen werd alles stil gelegd door corona en zijn we pas 17 augustus begonnen met het nieuwe script en te repeteren. We hebben in 4 weken een nieuwe musical in elkaar gezet en daar ben ik trots op.

Hoe was het om te zien dat alles helemaal klaar was en de musical voor het echt gespeeld werd?

We hebben zondag, maandag en dinsdag alles op gebouwd en woensdag de generale gedaan. Ik had op sommige momenten kippenvel en ik ben trots op hoe we dit allemaal hebben gedaan.

Zaantheater

Ook wil ik nog wat zeggen over het Zaantheater. Ze hebben het best goed geregeld met alle maatregelen. Je mag de zaal pas binnen als je rij nummer is genoemd zodat de mensen niet allemaal tegelijkertijd naar binnen gaan, je mag een tafel uitkiezen bij binnen komst waar na de voorstelling je drinken klaar staat en bij de wc’s mag je pas naar binnen als er een groen lichtje brandt.