In Oostzaan is deze week de kinderraad geïnstalleerd. Elke school uit het dorp (dat zijn er vier) mag drie groep-7-of 8 leerlingen kiezen die zitting nemen in de nieuwe raad. Daarbinnen zullen ze plannen presenteren, waarbij gekeken wordt welk plan wordt uitgevoerd.

Door: Daniël Stokvis van redactie Zaanlands

Iedereen had gelijk al ideeën zoals de Noorderschool. Die willen een speelplaats waar je meerdere sporten kan spelen. Ook de Rietkraag had een mooi idee, zij willen een grote afval-opruimactie houden, maar wel met koekjes en een stormbaan vertelde Leonard van Wezel. De Kweekvijver wil graag een klimbos in Oostzaan. Volgens Mike van de Kweekvijver moet het wel in het midden van Oostzaan komen. Want anders heeft niemand er wat aan zegt hij.

Niels Bonenkamp, de wethouder, hoopt op veel verrassende ideeën en hij vindt het erg leuk dat er nu ook een kinderraad is. Na een tijdje wordt er een plan uitgekozen en uitgewerkt. Niels Bonenkamp hoopt dat het plan dan snel kan plaatsvinden.

In september vorig jaar werd de aftrap voor de raad gegeven. De Orkaan was er toen bij en maakte een erg kort filmpje:

Hier kan je de hele bijeenkomst terugkijken, maar let op: het beeld komt pas na een minuut of 13. Eerst flink doorscrollen dus!