Gisteren werd ik gebeld terwijl we bezig waren met de voorbereiding van het slotdebat voor de gemeenteraadsverkiezingen van Oostzaan. In de raadszaal maakten we ons druk over het tegenlicht. De plek die me was toebedeeld als debatleider was aan de raamkant en daar zou nog weleens de zon op kunnen staan. 

Het telefoontje kwam van Juf Marlieke en dan neem je op, hoe druk je ook bent met tegenlichtachtige dingetjes.

Marlieke belde vanuit groep 8B van Het Koraal uit Assendelft en ik stond op de speaker.

De kinderen waren geschrokken van de oorlog. Omdat ze zelf ook graag geholpen zouden worden in zo’n situatie bedachten ze een actie. Om geld in te zamelen maken ze sleutelhangers, armbandjes, eten en drinken en wat ze allemaal nog meer kunnen bedenken om te verkopen.

Een van de leerlingen opperde dat het handig was om een kraampje in te richten in het stemlokaal aan de Kreekrijklaan 2 in Assendelft. Daar komen mensen die het belangrijk vinden om betrokken te zijn, dus dat is slim. Maar dat moest dus wel bekend worden.

Doorgaans maak ik niet graag reclame als ik de producten niet geproefd of uitgeprobeerd heb. Maar in dit geval ga ik er blind vanuit dat alle koekjes, drankjes, cakejes, armbanden en sleutelhangers de allermooiste en allerlekkerste zijn die je kan kopen!

De kinderen hebben geen pin-apparaat, dus neem vooral geld mee als je woensdag 16 maart tussen 14:00 en 16:00 komt stemmen bij de Kreeklaan! De gehele opbrengst gaat naar Giro 555.

PS Voor wat betreft het tegenlicht: er zal vanmiddag een banner van Radio 9 achter me geplaatst worden. Dat zal de zon leren. De Orkaan heeft sinds deze week ook een echte banner (mooi!) maar die wordt al ingezet tijdens het debat in Zaanstad.