We hebben allemaal wel gehoord over het nieuwe fiasco met Famke Louise. Om te beginnen krijgt ze van de overheid €30.000 en daarna beslist ze dat ze ‘niet meer mee doet’. Het gaat om de onvrede over het (moeten) naleven van de coronaregels. Zij is niet de enige naast haar zijn er meerdere influencers die hierin meegaan, geen goed voorbeeld voor tieners lijkt me.

Ook bij ons op het Zaanlands Lyceum is corona vastgesteld, daar moet je serieus mee omgaan. 

In Famke’s filmpje zegt ze:

“alleen samen krijgen we de overheid onder controle, ik doe niet meer mee. Free the people!”

Een heftig statement. Als caption (de tekst bij een Instagram foto/video) heeft ze ‘NEE IK HOUD MIJN BEK NIET’. En ze zat ook bij ‘Jinek’ een avondprogramma, om haar woord te doen. Al had ze een briefje gemaakt met al haar punten, ze kwam toch niet goed uit haar woorden.

Na deze aflevering van ‘Jinek’ heeft het filmpje nog 24 uur online gestaan, maar gisterochtend heeft ze geschreven dat ze haar woorden terug neemt.

Mensen zijn er nog steeds erg boos over, ook omdat het veel reacties bij tieners heeft opgeroepen die hoogst waarschijnlijk toch al weinig met de maatregelen doen. Nu hebben ze iets om het de schuld te geven, want ja. Famke doet toch ook niet meer mee?

Ik vind het geen slimme zet en ben blij dat ze haar woorden terug heeft genomen. Hopelijk hebben haar excuses net zo’n groot bereik als haar eerste stevige uitspraken.