Iedereen gunt de twee paaltjes aan de Zaandamse Hogendijk het beste. Elke Zaankanter met een hart weet inmiddels dat het tweetal van ver is gekomen, en dat niets hen bespaard is gebleven.

De laatste maanden was het stil rond het rood/witte duo, en ze genoten van de rust. Vorige week werden ze gespot terwijl ze een oogje in het zeil hielden toen oranje hesjes van KPN, graafwerkzaamheden verrichten naast hun voetjes, en daarna leek alles weer normaal.

Tot gisteren: van verschillende kanten kregen we te horen dat het flink mis was. Eelco Aartsen mailde:

‘Het is weer zover, grof geweld tegen onze paaltjes. Alsof ze met wortel en al verwijderd moesten worden.’

En dit keer keer moest ook het bevriende verkeersbord vlakbij eraan geloven:

‘Hij is weer teruggebogen, maar is nu zo dun dat hij bij het minste of geringste stootje weer zal omvallen.’

Eelco Aartsen
Marloes Vos

De verantwoordelijke bestuurder van het busje die de schade heeft veroorzaakt is door een buurtbewoner gespot en het bedrijf is op de hoogte gebracht.

__________________________________

Paaltjessoap, het begin…

Ooit stond, lang geleden, het paaltje er heel alleen eenzaam te zijn.

Martijn Hendriks

Gelukkig plaatste ZNSTD er een vriendje m/v bij, waardoor het oeverloos midden op de Hogendijk staan ineens een stuk gezelliger werd. Er ontstond een intense vriendschapsband die verdacht veel op verliefdheid leek… Kijk ze stralen van geluk!

Wie de beslissing nam, weten we niet, maar er was iemand die het paartje een beetje te gezellig vond, dus ze werden uit elkaar gezet… Jaloezie?

Na protest uit de gemeenschap die de aanblik van het uit elkaar gerukte stel niet aan kon zien, besloot de gemeente een hand over het hart te strijken, het stel mocht weer gezellig dicht bij elkaar. Helaas bleek het geluk van korte duur. Gisteren mailde Orkaan-lezer en paaltjes-paparazzi Bas Sommeijer ons dit ongeluk (minder geschikt voor jeugdige kijkers):

De geliefden werden ‘opgeknapt’ met afzetlint. En het wankel evenwicht leek even te winnen. Totdat het noodlot hen weer trof:

Hoeveel ellende kan een simpel paaltje dragen? Wij kunnen het niet bewijzen, maar het gerucht gaat dat het staande paaltje knakte van puur verdriet. Eelco Aartsen maakte de dramatische foto.

Kort nadat bovenstaande foto genomen werd, is het echtpaar weer opgelapt. Dat was in juni vorig jaar. In de tussentijd waren ze er even tussenuit voor een korte break tijdens de Dam tot Damloop. Opgefrist en uitgerust kwamen ze terug en eindelijk leek alles voorspoedig te gaan. Ze begonnen zelfs langzaam aan uitbreiding te denken. Tot die nacht…

paaltjes martin

Alweer een gitzwarte bladzijde uit de geschiedenis van de paaltjes. Blijft hen dan niks bespaard? Wij hopen dat de onderste steen bovenkomt, dat de dader wordt gepakt en – bovenal – wensen we de paaltjes sterkte. Hou vol, lieverds!

Update 14:47 uur: Zojuist meldt Geert Rijken dat het getroffen paaltje liefdevol, maar wankel, overeind is geholpen.

paaltjessoap rechtop Geert Rijken

Tsa, en dan staat er niets anders op dan het hoofdstuk van vandaag teo te voegen… Het doet echt een beetje pijn.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is paaltjessoap-marloes-vos-2.jpg