Een portret van Sam

‘Ik heb altijd wel een manier gevonden om het erover te hebben, desnoods indirect.’

Dit is Sam, Sam zit op het Sint-Michaël college. Sinds de eerste klas is hij uit de kast gekomen voor zijn ouders en goede vrienden.

In groep 7 zat er een heel knappe jongen in de klas. In groep 8 werd ik verliefd op hem. Hierdoor kwam ik erachter dat ik homo was. In de eerste klas heb ik het verteld aan mijn ouders en vrienden. Het was heel spannend om aan mijn ouders te vertellen. Het was een proces van een hele dag. In de ochtend wilde ik het al vertellen. Ik durfde het alleen niet. ’s Middags tijdens het uitlaten van de hond durfde ik ook nog niet. Uiteindelijk heb ik het verteld in de avond. Gelukkig reageerden mijn ouders heel positief.

Ik wilde nog niet gelijk aan iedereen vertellen dat ik homo was. Toch praatte ik er een beetje over met mijn vrienden. Ik stelde ze vragen om te kijken wat ze ervan vonden. Ik merkte dat ze het helemaal niet erg vonden. Dat vond ik heel fijn.

Ik was nog niet klaar om het te vertellen, maar ik wist wel dat ik het kon vertellen.

Hierdoor heb ik me hier weinig alleen over gevoeld. Toen ik het uiteindelijk vertelde, werd er goed op gereageerd. Ik heb in mijn klas geen nare reacties gehad.

Ik heb veel hobby’s. Ik vind het leuk om te schaken tegen mijn vader. Meestal win ik het wel van hem. Friends is mijn favoriete serie. Dat kijk ik heel vaak. Ik heb de complete serie gekocht. Ook vind ik het leuk om te gamen op mijn Nintendo Switch. Ik ben ook heel erg groot fan van ABBA. Ik heb alle CD’s, een boek, en meerdere platen. De film Mamma Mia heb ik al oneindig vaak gekeken.