Flory is 9 jaar, ze bezocht een film in de Fabriek en volgde er een workshop. Spontaan besloot ze haar ervaring op te schrijven om via De Orkaan te delen. Wij hopen op meer van Flory!

Ik ben Flory en ik ben op 2 februari naar Weathering with you geweest in de Fabriek in Zaandam met mijn vriendin Ai Ling . Voor de film zelf was er een workshop om manga te leren tekenen, want het is een anime.

De juf van de workshop heette Tsira en ze werkt bij Fluxus. Ze deed het voor en gaf aanwijzingen.

Daarna gingen we de bioscoopzaal binnen en gaf Roderick Leeuwenhart een inleiding van de film. Roderick Leeuwenhart is schrijver en hij heeft de boekenserie Pindakaas en sushi geschreven voor jonge Nederlandse Japanfans. En hij vertelde…. De maker van deze film heet Makoto Shinkai en heeft ook de meest bezochte anime van de wereld gemaakt: Your name.

Nu schakelen we over naar de film.

Hoe zou het zijn om van een hamburger te krijgen als je drie dagen niet gegeten hebt? Hoe zou het zijn als het nooit ophoudt met regenen?

In Weathering with you kom je het te weten.

Hodaka is van huis weggegaan en zoekt in Tokyo een baan. Hij vindt er een en gaat schrijven over dingen die jongeren leuk vinden. Op een dag ziet Hodaka een meisje dat in bedrog trapt. Hij redt haar en zo ontstaat er een vriendschap die altijd blijft. Het meisje heet Hina en ze maakt zonneschijn, maar wat Hodaka niet weet is dat ze doorzichtig wordt en dat ze op een dag zomaar verdwijnt…… Hodaka gaat op zoek maar de politie zit hem op de hielen. Kan hij haar vinden en ontsnappen aan de politie?

Weathering with you is alles in 1: Romantisch, spannend, gewelddadig, noem maar op. Een prachtige film, echt een aanrader.

Als je ook eens een film met activiteit wil bezoeken, dan kan dat bijvoorbeeld:

De foto’s zijn gemaakt door Arjen Kooreman van De Fabriek, behalve die van Flory en haar vriendin Ai Ling (die expres vaag blijft 😀