“Beelden van geluid” belooft de voorstelling Tekenfilm zonder beeld: “Een film die zich achter je ogen afspeelt.” Het zou een aanrader zijn voor blinde en slechtziende kinderen.

Het idee van de voorstelling kwam van muzikant en componist Eef van Breen uit Krommenie. Hij voert het uit samen met ‘Het Houten Huis’ en dichteres Kira Wuck.

Op zondag 24 april om 15.00 uur is de voorstelling in het Zaantheater te horen (en te zien).

Eef van Breen komt oorspronkelijk uit Drenthe, hij woont sinds twee jaar in Krommenie in een voormalige biologische supermarkt. Van de winkelruimte hebben hij en zijn vrouw een oefenruimte gemaakt om muziek te spelen.

Tekenfilm zonder beeld is samen met andere muzikanten, dichter Kyra Wuck en jeugdtheatergezelschap Het Houten Huis ontwikkeld. Eef: “Vroeger werden tekenfilms zoals Tom & Jerry begeleid door een orkest. Wij doen het omgekeerde. Met muziek en teksten roepen we beelden op. In deze voorstelling is er een oma, er is een boom en een vlieg, maar die zie je niet echt op het podium. Je ziet ze alleen achter je eigen ogen.”

Eef: “In Amsterdam hebben we de voorstelling gespeeld voor tachtig blinde en slechtziende kinderen. Dat was ontroerend. Deze kinderen vertelden ons achteraf dat ze nog nooit zoiets hadden meegemaakt.” Overigens is er voor mensen mét goed zicht ook genoeg te zien op het podium.

Foto’s: Mariska de Groot