“Hallo alle, dinsdag, 4 april 10.30 zal de hele school naar de kanker gaan, mensen die op de grond liggen met bloed op hun. vooral jullie docenten haha. wordt de ergste dag van je leven let op. groet, je beste vriend.”

VMBO-school Pascal Zuid aan het Middelven 2 (hoek De Weer) is vandaag gesloten nadat deze ernstige bedreiging aan het adres van leerlingen en docenten binnenkwam. Gisteravond – 3 april – werd de mail gestuurd waarin docenten en leerlingen serieus bedreigd zijn. De school heeft daarop besloten de school te sluiten. De politie is ingeschakeld en doet onderzoek naar de herkomst van de mail en de andere digitale bedreiging.

UPDATE: ook de naastgelegen Paus Joannesschool is vandaag gesloten wegens de bedreigingen.

Naast bovenstaande bedreiging werd digitaal nog een bedreiging gedeeld, een foto van een pistool met een briefje: “IK ga Pascal Zuid neerhalen die school gaat naar de kanker let maar op kankerkinderen!

Alle leerlingen hebben bericht gekregen en blijven vandaag thuis. Ouders zijn via een digitale informatiebijeenkomst geïnformeerd:

“Gisteravond hebben een aantal collega’s een heftige mail ontvangen met foto’s en dreigende inhoud. Het bericht kwam van een onbekende afzender die dreigde op de ochtend van 4 april mensen iets aan te doen. We zijn hier allemaal van geschrokken. Leerlingen, ouders, docenten.

Daarom hebben we ook besloten om vandaag de school te sluiten. De politie heeft het bericht opgepakt en heeft een onderzoek opgestart, de technische afdeling probeert te achterhalen wie de mail heeft verzonden. Gedurende de nacht is regematig contact geweest tussen bestuur, directie en politie om te overleggen om te kijken welke vervolgacties kunnen nemen. Het onderzoek is in volle gang.

We hebben ouders en leerlingen nodig om informatie te delen. Dat kan ook via de politie. Vanaf morgen laten we de lessen doorgaan. Ze berichten nader als er meer informatie is.”

De politie laat weten inderdaad onderzoek te doen naar de herkomst van de digitale bedreigingen maar wil niets zeggen over de inhoud daarvan. De sluiting van de school is op initiatief van de directie zelf geweest.

UPDATE

De directie van de school wil zelf geen vragen beantwoorden en verwijst naar het extern communicatiebureau Huis Communicatie uit Sassenheim dat de vaste communicatie-adviseur van het bestuur is. Volgens Grada Huis van het bureau had de politie juist geadviseerd de school niet te sluiten maar is vanwege de ‘commotie’ toch besloten vandaag de school niet open te doen zodat de rust kan weerkeren. Ook vanwege dit politieadvies gaat de school morgen weer open. Volgens Huis is er nog niet eerder een bedreiging bij de school geweest.

Ook de naastgelegen Paus Joannesschool (De Weer 25) is vandaag gesloten wegens de bedreigingen aan het adres van Pascal Zuid. Ouders worden na 14.00 uur geïnformeerd door directie.