Vrijdag 24 januari hebben de eersteklassers een evenement georganiseerd. Dat deden we vanuit het vak ondernemen. De ene helft van de leerlingen had ondernemen. De andere helft had muziek. Daardoor konden we een leuk evenement maken met live muziek.

LESSEN ONDERNEMEN

Bij ondernemen leren we hoe we zelf een bedrijf kunnen starten en dat een succes kunnen maken. Ook leren we verstandig om te gaan met geld. Daar liep dit evenement uit voort. We zullen een kort inzicht geven in hoe het plannen hier van verliep.

We starten met een lijstje dat we moeten invullen met wat je nodig hebt (basis spullen). Dan maakten we een schatting hoeveel het zou gaan kosten. Hoe veder we in de lessen kwamen hoe meer we bedachten wat we nodig hadden. Zodra we wisten oké dit is het konden we gaan bedenken hoeveel het echt zou gaan kosten. Zodra alles klaar was konden we gaan bedenken wat het goede doel zou worden. Uiteindelijk zijn we er op uitgekomen dat het doel WNF zou worden(wereld natuur fonds). In de zomer zal er weer een evenement zijn alleen nu door de andere helft van de klassen georganiseerd.

HET EVENEMENT

En dan was het eindelijk zo ver het officiële evenement. Dat was spannend. Gelukkig liep alles prima. Met wat hobbeltjes na hebben we toch aardig wat geld opgehaald. De natuur dus ook weer blij. En nu is het natuurlijk de vraag voor jullie wat was er allemaal te doen? Natuurlijk waren er kraampjes met eten en drinken. Ook werd er kunst verkocht dat door de leerlingen was gemaakt. Ook waren er spelletjes en nog wat andere activiteiten te doen. Zoals laat je haar invlechten koekhappen en tekenen. Nou in ieder geval kunnen we zeggen dat het geslaagd was.

REACTIES VAN DE GASTEN

Wij hebben een paar mensen geïnterviewd en hier hebben we de vragen en de antwoorden van de mensen die op het evenement aanwezig waren:

  • Met wie was u hier? ‘ik ben hier alleen gekomen maar ik kom voor mijn zoon’.
  • Wat vindt u van de optredens? ‘Het zijn hele gezellige optredens’
  • Wat vindt u van het goede doel? ‘Het is een heel goed doel, vooral wat er nu gebeurt met de bosbranden in Australië’

Hier nog een paar andere reacties van andere mensen:

  • ‘Heel veel leuke optredens en dat het heel leuk wordt
  • ‘Het eten is heel lekker en een leuk spektakel’ Zoals je kan zien uit de vragen is er veel positiefs zeggen over het evenement.

Op 12 maart was Tiny Droge van het WNF hier op Het Saenredam. Tiny droge werkt bij WNF en doet de organisatie van activiteiten voor kinderen. Ook geeft ze gastlessen op basisscholen. Vaak organiseert ze activiteiten als Beach Clean Up dagen.

De foto is van Foto Waiel Agarad uit 3b.

Ze kwam het geld dat we met het evenement hebben verdiend ophalen:

930,55 euro!

Het geld gaat WNF gebruiken om de ontbossing te stoppen.

Tiny: Droge:

‘Ik vind het geweldig dat er zoveel geld is en ik vind het fantastisch dat ik hier mag zijn. Ik beloof dat we het goed zullen gebruiken!

Het geld werd samen met directeur Marijke Hendriks overhandigd door Amber Reijn, Lara van Egmond en Jouwairiya Dahouch.

Suze en Rebecca (van de schoolkrant redactie van Het Saenredam)