Het coronavirus verspreidt zich over de wereld, en dat moet worden gestopt. Afgelopen zondag kregen we daarom het nieuws dat we komende drie weken niet naar school kunnen. Dat is bijzonder.

Onze ouders hebben dat nog nooit meegemaakt, en voor iedereen is het wennen.

De redactie besloot een dagboek bij te houden van de dagen die komen.

Vandaag hebben we de verkering gemist, genikst, en bezoek op afstand gehad.

Dag 10

Woensdag 25 maart

 

En de tiende dag van quarantaine zit er alweer op, ik begin me steeds meer te vervelen, en ben er onderhand wel een beetje klaar mee.  

Vandaag had ik drie online lessen, maar de meest duurde maar een kwartiertje, omdat er alleen kort werd uitgelegd over de stof en verder niets. Sommige mensen snappen nog steeds niet dat iets een paar keer grappig is, en daarna niet meer, want een aantal klasgenoten blijven mensen dempen waardoor niemand hem of haar meer kan horen. Ik heb de ochtend en een deel van de middag besteed school dingen, en daarna sloeg de verveling toe. 

Ik besloot om mijn nichtje te gaan bellen en ik heb toen al bellend een smoothie gemaakt, die weer eens superlekker was, alleen wel zo dik dat ik het met een lepel naar binnen moest werken. Verder heb ik iets nieuws proberen te maken, namelijk een mug cake, een cup cake in een mok. Het was niet zo’n succes, het was niet vies, maar ook niet voor herhaling vatbaar 

Er kwam vandaag bezoek langs, iets wat ik een beetje apart vond vanwege corona en al het drama er omheen, maar mijn moeder had het slim aangepakt. Mijn broertje die met iemand aan het spelen was moest 1,5 meter afstand houden en mocht geen vriendjes mee naar binnen nemen.

En mijn moeder zat met 1,5 meter afstand met iemand te kletsen buiten in de tuin. 

Wat ik heel opvallend vind is dat het de afgelopen weken, toen iedereen nog naar school kon/moest, het koud, grijs en regenachtig was. En nu wanneer iedereen zo veel mogelijk thuis moet blijven de zon schijnt en het heerlijk weer is. Hier kan natuurlijk niemand wat aan doen, maar het is toch niet helemaal eerlijk. 

Vandaag ben ik ook maar eens de schuur ingedoken, en viste daar mijn waveboard uit. Dat is een soort skateboard maar dan met twee verschillende delen. Vroeger deed ik dat vaak, dus ik besloot het maar weer eens te gaan proberen. Het ging best goed, maar ik ben niet veel verder geweest dan onze tuin. 

Weer een nieuwe dag met online les en het corona virus. Geen taart gebakken vandaag maar wel iets anders leuk gedaan.

Vandaag weer om 7:30 de wekker en om 8:00 eruit. Vandaag weer niet veel lessen om 11:00 beginnen en waarschijnlijk rond 12:00 geen les meer. Twee lessen dus. De lessen die ik heb zijn ook best wel kort, het meeste is zelfstandig werken via een studieplanner. Maar daar ben ik vrij snel klaar mee dus niet zo veel te doen. Net zoals mijn kat die al die aandacht wel leuk vind en dus veel meer binnen is, maar vanmiddag is het mij gelukt om hem vanuit zijn zonnige op plekje op de tafel naar buiten te krijgen zonder al te veel gedoe en tegenwerk. Niet dat het te moeilijk is maar alsnog een prestatie. Vanmiddag hadden we wel weer een stukje cheesecake van gister die ik gemaakt had, dat was weer genieten.

Later op de dag ging ik met een vriendin een filmpje opnemen voor hockey. Het klinkt heel raar maar je moet een wc rol omhoog houden, de wc rol wordt dan van rechts in gegooid en dan moet je de rol een paar een keer hooghouden en gooi je hem link uit. We doen dat met ons hele hockey team en als je dat dan aan elkaar plakt heb je een heel leuk filmpje. We hebben het resultaat nog niet maar als ik het heb kan ik het misschien wel laten zien. Maar dat betekende wel dat ik naar buiten moest en dat ik met iemand buiten mijn huis in in contact kwam. Maar we hielden gewoon afstand en als we dan moesten hoesten of niezen deden we een stap achteruit en in de elleboog.

En het belangrijkste: niet bij ouderen mensen in de buurt komen.

Dus ik denk dat we het wel goed gedaan hebben. In de avond hebben mijn broertje, mijn vader, mijn (stief) moeder en ik nog de James Bond film Casino Royale gekeken. Dat was heel gezellig en spannend.

Dit was het dan voor vandaag.

Dag 10 van de quarantaine. Ik heb niet echt iets gedaan maar dat hoort er ook bij.
Vandaag ben ik om 8:00 opgestaan want ik had weer lessen. Na dat de lessen klaar waren ben ik naar boven gegaan om mijn Netflix serie en YouTube te gaan kijken. Toen was het tijd om te eten. Na het eten nog wat drinken en daarna naar boven en muziek luisteren. Toen was het weer tijd om naar bed te gaan.
Ik werd vandaag om 8:30 wakker gemaakt. Ik ging mijn bed uit en begon aan school ik moest vandaag drie lessen bellen: Frans, natuurkunde& Grieks. Voor de rest heb ik allemaal opdrachten voor van alles gemaakt.
Ik ging lekker lunchen met verse mango en yoghurt, daarna ging ik een paar tiktoks maken.
Mijn moeder vroeg daarna of ik misschien in de tuin wilde zitten dus ik ging naar buiten. In de tuin genoot ik van het prachtige weer en maakte ik weer wat tiktoks, ik ben misschien een beetje verslaafd.:) In de tuin ging ik allemaal foto’s maken en tiktoks maken. Ik ging daarna nog even met mijn buurvrouw praten over het coronavirus. Binnen ging ik weer tiktoks maken en even met mijn zusje praten tot ik houseparty downloaden.

Je kan op houseparty met grote groepen bellen en dat was gezellig.

We gingen eten en nog heel even praten over wat we allemaal hadden gedaan. Mijn stiefzus had gekookt en het was heel lekker. Na het eten ging ik weer op houseparty en ik ging weer met vriendinnen bellen en schrijven voor de orkaan junior en dat was mijn dag wel weer. Blijf binnen iedereen!

De foto helemaal boven is ook van Indi