Het coronavirus verspreidt zich over de wereld, en dat moet worden gestopt. Afgelopen zondag kregen we daarom het nieuws dat we komende drie weken niet naar school kunnen. Dat is bijzonder.

Onze ouders hebben dat nog nooit meegemaakt, en voor iedereen is het wennen.

De redactie besloot een dagboek bij te houden van de dagen die komen.

Vandaag: werken, vervelen, een website bouwen en over de Zaanse Schans.

Dag 12

Vrijdag 27 maart

Vandaag werd ik om 9:00 wakker gemaakt omdat ik later begon, maar ik niet helemaal uit m’n ritme wilde komen. Ik heb heel veel aan school gedaan vandaag.

Ik heb mijn praktische opdracht afgemaakt, Frans en Latijn geleerd, wiskunde academie gekeken en aan bio gezeten. Ik was pas rond 16:30 uur klaar het klinkt weinig, maar het nam heel veel tijd in beslag. Ik doe nu alles op de laptop dus niks meer in boeken en aan de ene kant werkt het prettig maar aan de andere kant niet, want je schrijft niks meer zelf, maar het prettige is dat je meteen kunt nakijken dus meteen weet wat er goed of fout ging.

Ik ging via houseparty weer met een hele goede vriendin van mij bellen en we deden allebei een masker op. Na ongeveer vijftien minuutjes mocht het masker er weer af en hebben we gepraat over van alles en nog wat. Tot het eten eigenlijk. Mijn zusje heeft vandaag gekookt, ook vanavond heb ik weer super lekker gegeten.

Na het eten gingen we een rondje wandelen en het was heel raar om met een hele grote boog om mensen heen te lopen, het voelde niet oké, maar het is nu wel nodig.

Ik heb ook tijdens het wandelen weer foto’s gemaakt.


Thuis aangekomen ging ik bellen en dan nu mijn welbekende zinnetje:

“en nu ben ik aan het schrijven voor de orkaan junior nog altijd bellend met Sophie.”

Blijf veilig iedereen!

 

Dit was volgens mij de twaalfde dag van quarantaine, ik heb vandaag niet zo heel veel gedaan, maar dat is ook niet gek want ik kan vrij weinig. 

Ik had vandaag drie online lessen, maar die zijn lang niet zo uitgebreid als normale lessen. Ik heb vandaag zoals elke schooldag wat schoolwerk gedaan. 

Ik heb vandaag met mijn nichtje gebeld en heb samen met haar smoothies gemaakt, mijn nichtje is 3 jaar jonger maar ik kan het heel goed met haar vinden. Ik heb vandaag ook geprobeerd mijn eigen website te bouwen, ik heb zoiets al een keer eerder gedaan voor het vak kunst en cultuur. Het lukte wel aardig maar na een half uurtje raakte ik geïrriteerd omdat het niet helemaal lukte en ben ik ermee gestopt.  

Ik heb vandaag ook weer online getraind en dat was de eerste keer in deze week dat ik echt hard heb moeten werken, fysiek dan want school laat mij ook wel aardig hard werken.

Verder heb ik vandaag allemaal dozen door gezocht en vond allemaal oude dingen zoals fidget spinners, oude intens lelijke telefoonhoesjes, foto’s en mijn verzameling Efteling plattegronden. 

Ik kocht in de Efteling namelijk nooit een souvenir (omdat dat niet mocht van mijn ouders), en daarom nam ik altijd de plattegrond mee naar huis, en bewaarde die😅 

Toen ik vandaag bij de slager kwam om iets te halen, hing er een briefje voor de deur waarop stond dat er maar 5 mensen tegelijk binnen mochten zijn. En ik zag een hek rond de ingang bij de Albert Heijn maar ik ben niet gaan kijken wat daar allemaal gebeurde. Het is goed om te zien dat winkels maatregelen nemen en er serieus mee bezig zijn. 

Dag 12 van de quarantaine.
Deze week is bijna voor bij en de verveling wordt steeds een beetje meer.
Mijn ochtend begon om 08:00 met een ontbijt. Ik begon pas om 09:50 maar wij vinden het leuk om weer samen te ontbijten zonder haast. Na de les naar buiten volleyballen en dan weer door met de lessen. De 2de pauze ben ik met mijn moeder de hond uit laten en de volleyballen halen die we hadden gekocht.

We liepen ook langs de Zaanse Schans en die was helemaal leeg.

Na het wandelen nog 1 online les en toen was ik vrij. Dus ik ging volleyballen en trampoline springen. Het was bijna etenstijd dus ik moest naar binnen. Binnen heb ik nog even Netflix gekeken en daarna helpen met het eten maken. Na het eten nog even volleyballen met mijn zussen en dan op de bank zitten en de Voice Kids kijken. Dan lekker slapen.

Dag 12

27 maart

Vandaag was hetzelfde als altijd alleen had ik dit keer veel lessen wat nog niet zo vaak is gebeurd. Ik vond het leuk dat er meer lessen waren. Wat wel vervelend is is dat we te horen hebben gekregen dat mijn oom het coronavirus heeft. Hij voelde zich al een tijdje ziek dus is hij getest. Gelukkig is het niet heel heftig. Hij ligt op een ¨gewone¨ coronavirus afdeling en hij is niet in levensgevaar. Maar niemand mag hem dus bezoeken. Dat is wel erg vervelend het het is ook niet dat het coronavirus een pretje is maar het valt nog een beetje mee. Maar zo voelt het coronavirus wel nog erg dichtbij. 

Straks gaan we weer een wandeling maken wat we elke dag doen, we doen dit in de avond om zo veel mogelijk contact met mensen te vermijden maar zo krijgen we dus alsnog onze frisse lucht. Als er mensen langs komen houden we wel rekening met de anderhalve meter afstand. Het klinkt heel raar maar onze kat loopt altijd mee dus dan lijkt het net alsof we onze kat uitlaten. 

Na de wandeling gaan we een James Bond film kijken. Vandaag is skyfall aan de beurt. We zijn begonnen bij de films waarin Daniel Craig  speelt omdat dat dat voor mijn broertje en mij toch de echte James Bond is en dan hebben we wel nog voor kennis voor no time to die. Want het plan was om die in de bioscoop te kijken maar dat ging dus niet door ivm corona dus moeten we nu maar wachten. 

Morgen is het weekend dus geen online lessen. Niet dat ik er al veel had maar ik kan miss wel nog wat bij slapen. Ik hoop dat jullie allemaal gezond zijn en verder heb ik nog maar een tip: blijf zoveel mogelijk binnen

Geschreven door:

Noa Yska

De foto boven die we gebruikten is van Indi.