In de Paarse Vrijdag Krant en vandaag op De Orkaan lees je veel verhalen van mensen die op hun eigen manier hun best doen om zich niet alleen te voelen. Ook in Zaanstad zijn er mensen en organisaties die hierbij kunnen helpen. Kun jij zelf ook wel een helpende hand gebruiken? Of ben je benieuwd waar je op een veilige manier mensen kunt ontmoeten? Hieronder staan een aantal organisaties in Zaanstad die je kunt benaderen.

De Zaanse leerlingen die meewerken aan de Paarse Vrijdag Krant zitten ook allemaal in een GSA op hun eigen school. Op elke school in Zaanstad is er een GSA. Wil jij ook in de GSA? Via ons kan je met de GSA op jouw school in contact komen! Mail bas@paarsevrijdagkrant.nl. Insta: @paarsevrijdagkrant. App: 06-21908912

De GSA’s van alle Zaanse scholen komen regelmatig bij elkaar. Kom jij ook naar onze filmmiddag? Mail bas@paarsevrijdagkrant.nl. App: 06-21908912. Insta: @paarsevrijdagkrant.

Het COC komt op voor LHBTQ’ers en steunt GSA’s door heel Nederland, ook bij jou in de buurt. Kan jouw GSA ook wat hulp gebruiken? Info: www.gsanetwerk.nl. – Hoi! Mijn naam is Samantha Oosterbeek. Ik ben sinds februari 2020 GSA-coördinator voor de regio Kennemerland. Daar hoort Zaanstad ook bij! Ik help je graag als je met vragen of problemen zit. Je kan me bereiken via gsacoordinator@coc-kennemerland.nl.

De Zaanse Regenboog
 organiseert activiteiten over seksuele en genderdiversiteit in Zaanstad. Bijvoorbeeld de ZaanPride en netwerkborrels. Je bent welkom! Onze website is: dezaanseregenboog.nl. Je kunt ook mailen naar dezaanseregenboog@gmail.com. FB & Insta: dezaanseregenboog.

I am; Identity, gender & sexuality is onderdeel van de GGD Zaanstreek-Waterland. Zij helpen en begeleiden mensen die vragen hebben over identiteit, gender en/of seksualiteit. Je kan altijd terecht. Met vragen en problemen kun je bellen naar 06-20004629 of een mailtje sturen: rtanakiam@ggdzw.nl


Bureau Discriminatiezaken
 helpt jou wanneer jij je gediscrimineerd voelt. Iedereen kan bij ze terecht voor steun en advies bij alle vormen van discriminatie en ongelijke behandeling. Meld discriminatie nu via www.bureaudiscriminatiezaken.nl.

Jongeren Ervaringsdeskundigen Zaanstad (JEZ), is een team van speciaal getrainde jongeren tussen de 18 en 27 jaar. Zij ondersteunen anderen met hun eigen ervaringen. Dit kan gaan over allerlei onderwerpen. Ze bieden een luisterend oor en kunnen samen met jou werken naar een oplossing of doorverwijzing voor jouw problemen. App: 06-19371744.


LGBTIQ+ Zaandam
 Wij organiseren activiteiten voor onder andere jongeren. We chillen, drinken een drankje en eten een hapje. Zo leren we elkaar op een laagdrempelige manier kennen. Kom langs bij een van onze avonden! Je kunt ons benaderen via lgbtiqzaandam@gmail.com of ons volgen op Facebook en Instagram.

Ontmoet ouderen in de Regenboogsalon. Hier zou de aanwezigheid van LHBTQ-jongeren een mooie aanvulling zijn om eenzaamheid tegen te gaan. Juist de combinatie jongeren en ouderen maakt een mooie ontmoeting mogelijk. Mail: Mvanviegen@evean.nl.

Normaal gesproken is er elke laatste vrijdag van de maand een borrel voor LHBTQ-jongeren. De aanvang is dan om 16.00. Voor meer informatie mail naar debby@raaz.nu of insta: @jijbentdebaaz.

Café Pride heeft in Wormerveer en Purmerend ontmoetingsbijeenkomsten voor mensen met een beperking die LHBTQ zijn. Contact: cafepride@odion.nl of bel 06-30389022.