Het coronavirus verspreidt zich over de wereld, en dat moet worden gestopt. Afgelopen zondag kregen we daarom het nieuws dat we komende drie weken niet naar school kunnen. Dat is bijzonder.

Onze ouders hebben dat nog nooit meegemaakt, en voor iedereen is het wennen.

De redactie besloot een dagboek bij te houden van de dagen die komen.

Vandaag: pffff…. vervelen, skeeleren, film kijken, bellen…

Dag 14

Zondag 29 maart

Mijn ochtend begon om 10:00 met een ontbijtje. Na het ontbijt ging ik op de bank hangen en spelletjes op mijn telefoon doen.

Toen ik uitgespeeld was ging ik aan school want ook al gaan we niet naar school moeten we wel nog huiswerk maken. Daarna even bingo spelen en dan aan een opdracht voor Nederlands want we moeten een bordspel maken over het boek Boy7.

De middag ging langzaam voor bij en ik ging videobellen met mijn vriendinnen en daarna ging ik eten.

Na het eten nog een toetje eten en nog een keertje bingo spelen met mijn zus. Toen we daar mee klaar waren gingen we film kijken namelijk ‘A night at a museum’. Ik was moe dus ging iets eerder naar boven om te gaan slapen want morgen hebben we weer les.

 

Vandaag was behoorlijk saai, ik ben helemaal niet naar buiten geweest, en ik heb vooral op mijn telefoon gezeten en films gekeken. 

Vandaag begon mijn dag met warme pannenkoeken en thee, daarna ben ik naar mijn kamer gegaan en heb ik geschilderd, en met mijn nichtje gebeld, want dat had ik nog niet genoeg gedaan. 😅 

Ook heb ik een smoothie gemaakt en samen met mijn ouders en broertje een film gekeken. We hebben de film Hobbit gekeken, het is een soort vervolg van lord of the ringsmaar de film speelt zich daarvoor af. Ook heb ik vandaag weer geprobeerd een website in elkaar te flansen maar dat ging niet helemaal soepel. 

Na het eerste deel van de film ben ik mijn moeder gaan helpen met koken. Nadat we met z’n alle gegeten hadden, hebben we het tweede deel van de film gekeken. 

Na de film ben ik gaan douchen en heb ik nog met een paar kinderen gebeld, maar iemand besloot te gaan drummen waardoor mijn broertje wakker werd, dus toen heb ik opgehangen.

Vandaag werd ik om 10:30 wakker vanwege de tijdsverandering. Mijn zusje maakte mij per ongeluk wakker door de deur iets te hard open te doen, maar daar kon ze niks aandoen.

Mijn nicht is vandaag jarig dus ik feliciteerde haar snel en plaatste een leuke foto met haar. Mijn zusje en ik bleven lekker in bed liggen tot mijn moeder vroeg of we kwamen ontbijten. Ik heb heerlijk ontbeten! Eerst lekker een eitje een daarna maakte ik een broodje mozzarella, pesto& zongedroogde tomaat. Mijn zusje een ik ruimde na het ontbijt af. Ik ging weer douchen en me omkleden.

Mijn moeder wil ook een coronadagboek bijhouden binnen ons gezin dus daar begonnen we samen mee, want we leven nu in geschiedenis.

Eerst ging mijn moeder vooral de feiten opschrijven en hoe zij het heeft ervaren, daarna mocht ik mijn stuk schrijven.

Ik pas mijn oude skeelers niet meer dus mocht ik van mijn moeder nieuwe kopen, omdat ik skeeleren wel heel leuk vind en ik wel op de te kleine skeelers probeerde te skeeleren. We reden naar de Decathlon in Amsterdam, maar daar was alles uitverkocht. Het was heel raar, want je mocht niet met meer dan twee mensen per gezin naar binnen en we moesten in de rij staan om naar binnen te gaan. Om in de rij genoeg afstand te houden waren er pionnen neergezet op twee meter afstand van elkaar. In de winkel zelf stonden ook allemaal bordjes met:

“houd afstand van elkaar, minimaal twee meter!”

Het voelde heel raar om met bochten om mensen heen te gaan, het voelde gemeen ofzo ik snap het ook niet helemaal. Bij de Decathlon was alles uitverkocht dus gingen we verder zoeken.

Uiteindelijk hebben we skeelers gevonden en gingen we weer naar huis. Thuis aangekomen ging ik meteen skeeleren samen met mijn beste vriendin. Over de Zaanse schans. We hielden ruim anderhalve meter afstand. Het voelde heel raar om geen knuffel te mogen geven of überhaupt bij elkaar in de buurt te komen. Het was wel leuk om na deze twee weken haar eindelijk weer te zien.

Thuis aangekomen maakte ik mijn skeelers schoon en gingen we meteen eten, want het was ondertussen al 18:30. Mijn moeder had een stoofpot gemaakt met aardappels uit de oven. Het was super lekker! Na het eten kwamen mijn stiefzussen weer hier naartoe. Ik ging naar boven om voor de orkaan junior te schrijven en dat was mijn dag wel weer. Ik mis het normale leven wel, het gewoon alles kunnen doen zonder dat je je zorgen moet maken. Stay safe iedereen!