Het coronavirus verspreidt zich over de wereld, en dat moet worden gestopt. Afgelopen zondag kregen we daarom het nieuws dat we komende drie weken niet naar school kunnen. Dat is bijzonder.

Onze ouders hebben dat nog nooit meegemaakt, en voor iedereen is het wennen.

De redactie besloot een dagboek bij te houden van de dagen die komen.

Vandaag: pasta, verlenging, bijpraten en een verjaardag op afstand…

Dag 15 en 16

Maandag 31 maart en dinsdag 1 april

Vandaag werd ik om 9:30 uur wakker en bleef ik nog even in bed liggen. Mijn oma is vandaag jarig, dus ik ging haar feliciteren en een leuke foto van ons op insta zetten en uitprinten als cadeau. Ook was een vriendin van mij jarig dus ik snapte haar ook even en feliciteerde haar.

Het werd wel tijd om uit bed te komen dus ik ging douchen en mij aankleden en alles. Ik ontbeet ook en ging weer naar boven, daar ging ik op houseparty met heel veel vrienden en hebben we gewoon lekker bijgepraat met z’n allen, want ik mis het contact heel erg.

Om 15:00 ging ik naar mijn oma ik ben niet naar binnen geweest, maar ik wilde wel even hallo zeggen. Ik denk dat ik -niet overdreven- vijf meter afstand heb gehouden en ik heb de cadeautjes via mijn moeder gegeven.

We hebben even gepraat en gezongen tot we weer weg moesten. Mijn zusje en ik fietste weer terug, maar met hele heftige tegenwind dus besloot ze te gaan lopen we kwamen rond 15:45 terug. Ik heb weer even met mijn vogeltje gezeten en daarna ging ik boven op houseparty met mijn moeder, tante, oma, neefjes, zusje, vriendin en haar moeder. Het was heel gezellig en we hebben heel hard gelachen met z’n allen. Even later gingen we eten, pasta.

We gingen puzzelen en nog even kletsen tot we besloten film te kijken. We hadden moeite met de film aankrijgen, maar het lukte wel. Midden in de film besloot mijn zusje popcorn te maken en gingen mijn moeder en ik weer op houseparty tot de popcorn klaar was. Na de film avond gingen mijn zusje en ik bij elkaar slapen. Het was echt een top dag vandaag! Stay safe iedereen!

 

De tel ben ik helemaal kwijt, maar ik weet wel dat er alweer een lange, saaie dag voorbij is. En dat er nog een heleboel van die dagen aan zitten te komen. 

Vandaag heb ik zoals gewoonlijk aan school gewerkt en online lessen gevolgd. Ook heb ik met mijn nichtje gebeld en een smoothie gemaakt, dit zijn dingen die ik tegenwoordig bijna elke dag doe.  

Ook heb ik touwtje gesprongen, en geskeelerd, maar tijdens het skeeleren viel ik vol achterover. En heb ik ongeveer 5 minuten op de grond gezeten, maar toen ging het wel weer goed. Ik heb wel last van m’n pols maar dat gaat wel weer over. 

Om 19:00 was er een persconferentie en daarin werd gezegd dat we nog langer thuis moeten zitten, tot de meivakantieIk vind dat geen voordeel, omdat dat betekent dat ik nog steeds niet met mensen kan afspreken en me dood ga vervelen thuis.  

Verder heb ik na het eten, tot 22:30 zitten puzzelen met mijn moeder, wat superleuk was om te doen, en ik heb er nu toch de tijd voor. 

Eigenlijk wordt elke dag saaier aan het begin had ik nog wel dingen die ik kon doen, maar nu beginnen mijn ideeën op te raken. 

maandag Mijn ochtend begon om 08:00 met een ontbijt en klaar maken voor school. Tussen de lessen door even wat drinken en eten en weer door. Toen ik klaar was met school ging ik trampoline springen en volleyballen met mijn zus. Daarna ging ik aan mijn opdrachten voor school die ik in moet leveren. Het was etenstijd dus we gingen eten. Na het eten ging ik even trampoline springen en de hond uitlaten. Toen was de persconferentie en zoals verwacht zijn de maatregelen verlengd tot en met 28 april. Nog even een paar spelletjes doen met mijn zussen en naar bed.

dinsdag Mijn ochtend begon om 08:00 met een ontbijtje. Na het eten spullen pakken en beginnen met de lessen. Tussen de lessen door even een koekje eten en dan weer verder. Na de lessen ging ik volleyballen en trampoline springen. Daarna ging ik Netflix kijken en nog wat aan school doen. We gingen eten en na het eten een toetje eten. Toen ging ik nog verder met school werk en daarna op de bank hangen. En dan is het weer tijd om naar bed te gaan.

De foto boven is gemaakt door Geertje-Marie