Het coronavirus verspreidt zich over de wereld, en dat moet worden gestopt. Afgelopen zondag kregen we daarom het nieuws dat we komende drie weken niet naar school kunnen. Dat is bijzonder.

Onze ouders hebben dat nog nooit meegemaakt, en voor iedereen is het wennen.

De redactie besloot een dagboek bij te houden van de dagen die komen.

Vandaag knutselt Indi met haar wc, trakteert Sophie ons op een stukje piano, wandelen we mee met Lara, en begon Geertje-Marie zich toch wat te vervelen…

Dag 6

Zaterdag 21 maart

En dit was alweer de zesde dag van dit quarantaine dagboek. Vandaag ben ik eindelijk weer eens een keer naar buiten geweest, want omdat ik de laatste dagen niet meer naar school hoefde te fietsen,was ik dat weinig tot niet.

Mijn dag startte met pianoles, en het verbaasde mij dat het doorging, vanwege al het corona gebeuren. Maar ik ben er wel gewoon heen gegaan, en heb aan mijn piano skills gewerkt. 

Daarna bakte ik heerlijke en gezonde bananenpannenkoeken, en heb geface-timed met mijn nichtje. 

Vandaag, de 21e was de dag van de leerplicht, wat wel grappig is omdat daar niet veel meer van over is.😅

Omdat je niet heel veel kan doen tegenwoordig, heb ik niet veel bijzonders gedaan. Ik heb een beetje geschilderd en het was echt triest ik probeerde een soort van planeten te maken maar ze zien eruit als zielige rondjes. Ook met mensen gebeld.  

‘Het was nationale vriendinnendag, maar helaas kon eigenlijk niemand afspreken met zijn/haar vriendin.’

Ik heb niet het idee dat iedereen het coronavirus serieus neemt, want ik zie een heleboel kinderen met z’n alle buitenspelen. Het was nationale vriendinnendag, maar helaas kon eigenlijk niemand afspreken met zijn/haar vriendin. 

Bij het skeeleren wil je niet weten hoe koud mijn handen waren zonder handschoenen. Het kan er dan wel helemaal zonnig en mooi uit zien, maar in werkelijkheid is het gewoon ijskoud. In het voorbijgaan zag ik een aantal mensen met een mondkapje, mijn broertje vond het overdreven maar ik weet niet zo goed wat ik ervan moet vinden. Aan de ene kant is het wel verstandig en snap ik het, maar aan de andere kant vind ik het er wel een beetje vreemd uitzien en het misschien niet helemaal nodig. Ik denk dat ik zelf niet zo snel een mondkapje zou dragen, maar ja ik weet niet wat er allemaal nog gaat komen. 😷 

Vandaag werd ik rond 10:00 uur wakker, maar ik wilde mijn bed echt niet uit. Ik bleef tot 12:00 in bed liggen en daarna belde ik Sophie maar weer. Ik ging om 12:00 uur mijn bed uit om te “ontbijten” ik weet alleen niet of het dan nog ontbijten heet… daarna dook ik weer mijn bed in.

Mijn plan was eigenlijk om de hele dag in bed te liggen, maar om 14:30 had ik er wel weer genoeg van. 😉

Mijn vader had pannenkoeken met spek gebakken, dus daar heb ik heel erg van genoten. Ik ging mijn tanden daarna poetsen en mij aankleden. We besloten om te gaan wandelen en we vertrokken rond 15:00 denk ik.

Mijn opa en oma wonen bij ons in de straat en toen we daar langs liepen rende ik snel naar het raam om te zwaaien. Ik zag dat mijn oma naar buiten kwam dus rende ik een stuk weg, want ik ben best wel bang dat mijn opa en oma’s ziek worden. Opa en oma kwamen naar buiten dus hielden we met z’n drieën afstand, maar we hebben wel even lekker gekletst. Mijn opa en oma lezen dit ook dat lieten ze mij vandaag weten. Zo houd ik ze toch een beetje op de hoogte met hoe het hier gaat.

We liepen verder het Westerwindpad op tot we vrienden van mijn vader en moeder tegen kwamen, daar praten we ook even mee. Op afstand natuurlijk!

Mijn vader en zusje bleven daar even praten, maar ik liep de Westzanerdijk op, want daar woont een vriendin van mij. Ik belde haar twaalf keer totdat ze eindelijk opnam en ik liep verder naar haar huis. Zij bleef binnen achter het raam en ik buiten voor het raam en al bellend hebben we hele gesprekken gehad. Ik liep uiteindelijk weer terug naar huis nog altijd bellend met haar.

Mijn vader en zusje stonden op de afvalberg, maar ik zag ze niet dus ik schrok me dood. We liepen verder en we zagen een paar wilde konijnen maar geen konijnen… ik ben de naam misschien vergeten…:) Het waren konijnen met hele lange poten en ze konden rennen. Die zagen we op de weg terug. Thuis aangekomen nog altijd met mijn vriendin bellend gingen we photo-roulette spelen, dat spel is te grappig. Er komen allemaal foto’s een galerij van mensen die meespelen en dan moet je raden van wie ze zijn. Via insta werd ik gechallenged door een goede vriendin van mij voor de #stayhomechallenge, dat is eigenlijk dat je met een wc-rol hooghoudt, maar dat kan ik helemaal niet, dus daar ben ik zeker een uur mee bezig geweest.

Uiteindelijk kwam ik erachter waarom ik ook alweer niet op tennis zit en heb ik mijn eigen versie van de challenge gemaakt… ik was zo druk en niet grappig dat ik besloot een grap bij mijn vader uit te halen. Ik zei tegen mijn vader:

“Dad, the toilet is smoking!”

zijn reactie was goud waard, want dit had ik bij de wc gedaan:

Quarantaine maakt mij veel te druk… 🙂 Zullen we allemaal gewoon stoppen met corona hebben en krijgen? 😉 Ik ging eten en nu ben ik aan het bellen met Maud en Sophie. Ik ga vanavond een film kijken. Dan nu de welbekende zin:

“en nu ben ik aan het schrijven voor de orkaan junior, nog altijd bellend met Maud en Sophie.”

We komen er wel doorheen iedereen. Geniet van de extra tijd met je familie en #staysafe!

Mijn ochtend begon om 08:45 met een lekker ontbijt. Daarna op de trampoline. Ik hoefde namelijk niet aan school.

Na het trampoline springen ging een spelletje doen. En in de middag een rondje fietsen op de mountainbike. Ik verveel me nu al een beetje omdat je niet veel kan doen maar je moet er altijd iets van maken. Ik kwam terug van het fietsen en ging op Netflix mijn serie kijken namelijk ‘The good places’. Toen was het tijd lekker te gaan eten. Als toetje aardbeien met yoghurt en kaneel. En in de avond lekker tv kijken op de bank. En dan is het toch echt tijd om naar bed te gaan.

De foto bovenaan dit stuk is gemaakt door Sophie.