Portret Boudine

Het is een soort reacceptatie van jezelf.

Du er ikke alene – SKAM

Dit is Boudine, Boudine zit op het Pascal College. Afgelopen mei is ze uit de kast gekomen als biseksueel. Daarvoor zag ze zichzelf als Ally voor de LHBTQ-gemeenschap. 

Ik was een stream aan het kijken. Toen zag ik een meid op wie ik direct een crush had. Het was de eerste keer dat ik zoiets voelde. Ik wist toen meteen dat ik niet hetero was. In de chat van de stream heb ik het verteld aan de andere kijkers. Zij reageerden daar heel goed op. Ook het meisje reageerde heel leuk. Zij vond het heel schattig dat ik het haar vertelde. Dat was superleuk om te horen. Bij mijn moeder heb ik het verteld tijdens de toetsweek. Ik had toen een date met een meisje, maar die kon niet doorgaan. Dit heb ik toen aan mijn moeder verteld. Zij reageerde heel erg ‘supportive’. Het maakt in onze familie niet heel erg uit wat je bent. Op school zijn ze erachter gekomen via Instagram. Daar had ik een selfie met regenboogmake-up geplaatst. Op school reageerde iedereen heel leuk. Ik heb eigenlijk geen nare reacties gehad.

Toen ik erachter kwam dat ik biseksueel was, ben ik er direct over gaan praten. Ik ben een heel open persoon.

Dingen voor me houden lukt echt niet. Ik kon er gelijk over praten met vrienden die ook LHBTQ’ers zijn. Dat was heel fijn. Hierdoor heb ik me weinig alleen gevoeld. Ik kon altijd steun vinden bij mijn vrienden of mijn familie.

Ik heb verschillende hobby’s, zoals tekenen, lezen en series kijken. Ik teken de laatste tijd vooral scènes na van series. Dit zijn vaak LHBTQ-series. Ook boeken met een LHBTQ-thema erin vind ik leuk om te lezen. Ik lees natuurlijk niet alleen boeken over LHBTQ. Er zijn veel meer boeken die ook superleuk zijn om te lezen.