‘Op het veld is altijd plek!’

Dit is Pilar, Pilar zit op het Bertrand Russel College. Vorig jaar heeft ze nog meegeschreven aan de Paarse Vrijdag Krant. Dit jaar wordt ze geportretteerd!

Op school kregen we les over seksualiteit. Ik vond het interessant en ben er meer over gaan lezen. Eerst dacht ik dat ik bi was. Later wist ik dat ik lesbienne ben. Dat vond ik in het begin wel lastig. Het is namelijk een ander leven dan ik had verwacht. In films trouwen prinsessen met prinsen en niet met prinsessen. Ook had ik moeite met het beeld dat ik had van lesbiennes: alle lesbiennes die ik kende waren heel stereotypisch en mannelijk. Daarom ging ik mezelf ook ‘mannelijk’ kleden, terwijl ik mezelf juist helemaal niet mannelijk vind. Ik had het idee dat het zo moest, maar nu weet ik dat dit helemaal niet zo hoeft te zijn. Er zijn veel verschillende lesbiennes. Daarom ben ik heel blij met het thema van de krant van dit jaar.

Ik dacht namelijk wel dat ik alleen was, terwijl dat helemaal niet zo is!

Ik heb mijn steun het meest gehaald uit rugby. Op het veld is altijd plek voor je. Dat geeft veiligheid. Je weet dat je team je rug heeft. Ook ging ik op zoek naar steun: ik ging bijvoorbeeld ‘Girl in red’ luisteren. Sommige videoclips heb ik heel vaak ‘alleen voor de muziek gekeken’. In mijn dagboek schreef ik veel van mijn gedachtes op. Door iets op te schrijven, kon ik het loslaten.

Ik schrijf nog steeds. Nu schrijf ik onder andere gedichten. Ik vind het leuk om een sonnet te schrijven, want de opmaak is een soort van puzzelen met gedichten. De inhoud van de gedichten gaat veel over de liefde. Ik schrijf vooral voor mezelf, gewoon omdat ik het leuk vind.