Mensen boven de 18 mogen weer stemmen voor de 2e kamer verkiezingen. Je kan dan op de partij kiezen die jij het beste vindt. Er zijn in totaal 150 zetels in de Tweede Kamer. Van de 150 leden zijn er slechts 47 vrouw . Gelukkig is dit de laatste jaren al flink gestegen maar nog niet genoeg, vrouwen zijn in de minderheid in de politiek en worden soms met minder waarde behandeld.

Neem als voorbeeld een bericht van NOS stories op instagram als voorbeeld, ze zeggen dat vrouwen vaker onderbroken worden dan mannen en dat geldt dus ook in de politiek. Mona Keijzer laat weten dat ze merkt dat vrouwen eerder onderbroken worden

“Een vrouwelijke collega neemt het woord en wordt heel snel in de reden gevallen, de eerste keer denk je: wat? Maar op een gegeven moment zie je dat het toch wel vaker gebeurt”

Ook Sigrid Kaag liet weten dat het haar niet verbaasde dat zelf op zo’n hoog niveau onderscheid wordt gemaakt tussen mannen en vrouwen. Gelukkig komen er door de jaren heen wel steeds meer vrouwen in de tweede kamer. De Tweede Kamer moet een betere afspiegeling zijn van onze samenleving. Dat betekent dat er meer vrouwen in de Tweede Kamer moeten komen maar ook meer leden met een niet-Nederlandse achtergrond.

Als ik dit jaar kon stemmen zou ik op D66 stemmen. Ik vind persoonlijk hun standpunten erg goed. Iedereen verdient een gelijke kans. Verder vind ik onderwijs en klimaat ook erg belangrijk. Hun doel voor gelijke kansen is een mooi doel waar we met z’n allen aan moeten werken. Ook vind ik het goed dat de lijsttrekker een vrouw is, het geeft een bericht af wat we nodig hebben, want ik geloof dat het tijd is voor een andere regering.

Noa Yska