De halfpipe in het Jagersveld staat er al jaren vervallen bij en is niet meer veilig te gebruiken. Verschillende lokale skaters zijn met de gemeente aan de slag gegaan om deze skateplek te vernieuwen. Binnenkort wordt met de bouw gestart. Het moet een ‘skatespot’ worden waar al verschillende mensen (beginners en gevorderden) terecht kunnen.

De gemeente betaalt. Michael Groenewegen van Skatepark Noord (Amsterdam) heeft een ontwerp gemaakt en gaat met een aantal ervaren bouwers aan de slag. Ook de skaters zelf gaan meehelpen met de grond afgraven en het bouwen van het park.

“Dit helpt niet alleen om binnen het budget te blijven; de skatepark cultuur is er altijd een geweest waar DIY (do it yourself) belangrijk is”.

De halfpipe in het Jagersveld stond vroeger onder de A8 te verroesten. Toen daar het huidige skatepark werd gebouwd, werd het obstakel naar het Jagersveld verhuisd. We hebben niet precies kunnen achterhalen hoe oud de halfpipe precies is, maar het heeft zijn dienst meer dan bewezen.

Het nieuw te bouwen park gaat gemaakt worden van glad beton, wat tegenwoordig de standaard is in skateparken. Met goed onderhoud blijft dit jarenlang van goede kwaliteit. Ook de mooie oude boom blijft uiteraard staan en zal in de zomer de skaters van wat welverdiende schaduw voorzien.