Arno van den Broek van VVV Westzaan stuurde zijn persbericht aan elk Zaans medium dat hij kent, en geef hem eens ongelijk!

Zijn mannen wonnen de beker!

Wij feliciteren het JO8-team van harte en plaatsen het blijde bericht (en de feestelijke foto’s) graag 1:1

VVV Westzaan (JO8) schrijft clubhistorie door de KNVB beker te winnen

Een competitie winnen lukt meestal wel 1x in je leven maar de KNVB-beker winnen is toch een unieke prestatie. Dat weten ze bij Westzaan als geen ander want in hun 98-jarig bestaan is het nog geen enkel team gelukt om überhaupt de finale te halen.

Dit jaar was dat anders omdat de JO8 met overtuigende overwinningen wel was doorgedrongen tot die finale. Voor de club was dat al aanleiding om hoe dan ook een huldiging te organiseren op zaterdagavond 22 juni aanstaande tijdens een grootse wielerronde: “Trappen tegen Huntington”.

Het sprookje werd echter nog mooier: op 1 juni speelde de JO8 hun finale tegen De Rijp. Na een voorsprong, vervolgens achterstand en vlak voor tijd de gelijkmaker werd het een bloedstollende wedstrijd. Pas in de laatste minuten trokken de Westzaners de wedstrijd in hun voordeel door vanaf grote afstand de eindstand op 4-2 te bepalen.

De mannen doen nog een rondje opa/oma en school met de enorme bokaal en dan komt er voor het eerst in bijna 100 jaar een echte KNVB in de prijzenkast aan het Zuideinde te Westzaan.