Het coronavirus verspreidt zich over de wereld, en dat moet worden gestopt. Afgelopen zondag kregen we daarom het nieuws dat we komende drie weken niet naar school kunnen. Dat is bijzonder.

Onze ouders hebben dat nog nooit meegemaakt, en voor iedereen is het wennen.

De redactie besloot een dagboek bij te houden van de dagen die komen.

Vandaag werd er serieus gewerkt, gefotografeerd, en een verjaardagsfeest op afstand gevierd…

Dag 7

Maandag 23 maart

Het was vandaag feest want mijn zus was jarig. Het is wel jammer dat er geen visite mag komen maar vrienden van ons kwamen mijn zus verassen om op het balkon te zingen en hadden hun eigen eten en drinken mee.

Mijn ochtend begon om 07:30 met een ontbijt. Daarna omkleden en spullen pakken voor de lessen. Ik had 2 lessen en daarna 1 les vrij. We gingen voor mijn zus zingen en taart eten. Daarna weer door met de lessen. De lessen waren voor bij en we gingen op de bank zitten en tv kijken. En een potje tafelvoetbal spelen. Het was tijd om te luchen, we gingen lekkers broodjes uit de oven eten. Nog even video bellen met mijn vrienden en het was alweer bijna avond. Mijn moeder ging sushi maken maar ze was de zeewier vergeten dus ik moest nog even naar de winkel toe om dat te gaan halen.

Ze hadden in de winkel voor de kassa schermen omdat er dan geen speeksel op de mensen kan komen.

We gingen lekker eten. Na het eten nog een lekker taartje en even naar de persconferentie kijken over corona. Dan nog even een work out en tv kijken. Morgen zijn er weer online lessen dus het wordt vroeg naar bed.

 

Nou dat was dan weer de tweede maandag was deze coronaweken. Ik heb nog niet echt last gehad van mijn overdosis aan energie maar vandaag werd het me toch wel te veel. Ik was mega druk en wist niet wat ik kon doen…

Ik werd rond 9:30 wakker en daarna begon ik aan mijn school via de studieplanners, hier begon ik al te veel energie te krijgen dus ben ik een paar keer van zolder naar beneden en weer terug gerend, daarna besloot ik om te gaan douchen. Na het douchen was ik wel iets rustiger, maar ik moest gewoon het huis uit en iets met vriendinnen doen, maar raad eens?

Dat kan dus niet! Social distance iedereen, houd je er aub aan!

Ik volgde nog één onlineles Engels waar we uitleg kregen over wat we voor Engels moesten doen. Daarna ging ik facetimen met twee vriendinnen en ging ik tiktoks maken omdat ik echt veel te druk was, ik kreeg trek dus pakte een zelf gebakken koekje en ging weer verder facetimen. Één vriendin moest gaan lunchen en toen belde Sophie mee tot we allemaal gingen lunchen. Ik had erwtensoep ik was even vergeten hoe lekker dat ook alweer is. Ik ging daarna maar op de bank zitten. Ik heb met allemaal vrienden gesnapt en allemaal fotocollages gemaakt en ik ben erachter gekomen dat ik school en sporten echt heel erg mis… daardoor raak ik mijn energie toch een beetje kwijt.

Ik ben daarna maar in de tuin gaan zitten, maar dat hield ik niet vol dus ik begon rond te springen en ging kijken of ik nog kan shuffelen, dat kan ik dus niet meer. Vervolgens stootte ik vijf keer mijn hoofd tegen dezelfde deur toen ik naar binnen en weer naar buiten ging. Binnen ging ik weer verder snappen en als familie en/of vrienden dit lezen, ik mis jullie. 🙁 Zoals jullie horen sloeg de verveling vandaag ernstig toe en mijn energie overdosis ook…

We hebben vandaag ook super lekker gegeten. Het was weer een typisch Engels gerecht het heet roast dinner.

Ik mocht na het eten eindelijk naar buiten! We liepen met z’n drieën een rondje over het Westenwindpad. Ik vind het heel leuk om foto’s te maken dus dat heb ik zeker ook nog gedaan. Hier zijn een paar foto’s:


Toen ik foto’s van de ganzen maakten renden ze ineens naar mij toe dus ik rende héél snel naar mijn vader en zusje!:) Dan nu het welbekende zinnetje:

“en nu ben ik aan het schrijven voor de orkaan junior, bellend met Sophie een meeschreeuwend met Disney-liedjes!”

Ik heb nog een dag overleefd, maar vandaag wel met moeite… iedereen blijf binnen en als je naar binnen gaat houdt afstand!

Dit was alweer de achtste dag van deze corona crisis. Mijn maandag begon anders dan normaal, wat natuurlijk logisch is maar wel wennen. Op een normale schooldag zou ik namelijk om 6:50 mijn bed uit moeten, maar vandaag lag ik om 8:30 nog steeds in bed. 

Nadat ik had ontbeten ben ik wel meteen aan school gegaan. Elke docent heeft het op een andere manier gedaan en gepland, de ene docent heeft een planning waarin voor elke dag staat wat je moet doen, en de ander geeft opdrachten voor de week en bemoeit zich er verder niet mee. Aan de ene kant is wel handig dat je wat meer vrijheid hebt en het zelf mag plannen, maar aan de andere kant is een structureel programma ook wel makkelijk. Ik heb vandaag maar één online les gehad, een Engels lesmaar we hebben niet zoveel gedaan. Ik heb vandaag een planning gemaakt voor de rest van de week, dus het enige wat ik nog moet doen is me daaraan houden. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan, want het is zo makkelijk om toch even je telefoon te pakken, omdat dat toch net wat leuker is dan teksten vertalen en rijtjes leren.

Maar ik heb me voorgenomen om echt mijn best te doen, want ik ga het coronavirus niet alles laten verpesten. 

Eigenlijk heb ik ongeveer de hele dag een beetje aan school gewerkt, maar niet aan een stuk door maar met een heleboel pauzes. 😉 

Toen ik vandaag na drie dagen eindelijk mijn Quizlet wachtwoord weer wist kon ik ook even alle woordjes herhalen die ik de afgelopen weken geleerd heb, of had moeten leren en dat ik tot de conclusie kwam dat ik daar absoluut geen zin in had en iets anders ging doen. En voor de mensen die niet weten wat Quizlet is: het is een app/website waarop je woordjes online kan leren. 

Na het eten heb ik geprobeerd mijn broertje te leren skeeleren, dat gaat natuurlijk niet in een keer, maar ik als grote zus heb hem niet een keer op de grond laten vallen (wel bijna maar niet helemaal). Na ongeveer een half uurtje waren we er wel weer klaar mee. 

De foto boven is gemaakt door Noa