Het coronavirus verspreidt zich over de wereld, en dat moet worden gestopt. Afgelopen zondag kregen we daarom het nieuws dat we komende drie weken niet naar school kunnen. Dat is bijzonder.

Onze ouders hebben dat nog nooit meegemaakt, en voor iedereen is het wennen.

De redactie besloot een dagboek bij te houden van de dagen die komen.

Vandaag hebben we school gemist, er werd gevolleybald, getiktokt, gebakken en er moest een opa naar het ziekenhuis.

Dag 9

Dinsdag 24 maart

 

Ik ben een beetje de tel kwijt maar volgens mij was dit de negende dag van quarantaine, ik begin met steeds meer te vervelen en hoop echt dat er snel verandering komt. 

Gisteravond kregen we het nieuws dat alle evenementen tot 1 juni gecanceld zijn, en dat je een boete van 400 euro kan krijgen als je buiten te dicht op elkaar loopt. Ik vind het een heftig idee dat je een boete kan krijgen door contact te hebben, maar ik snap het wel want heel veel mensen houden zich niet aan de regels. En ook als je jarig bent in deze corona weken heb je pech want je mag niet meer dan 3 mensen uitnodigen. Er is zover ik weet nog geen nieuws over hoelang de scholen nog dicht blijven, het enige dat ik weet is dat de scholen sowieso tot 6 april dicht blijven, en dat het kabinet dan verder gaat kijken. Ik had nooit gedacht dat ik dit ooit zou zeggen,

maar ik mis school oprecht,

en tuurlijk zijn lessen niet altijd leuk, maar ik mis vooral het zien van mijn klasgenoten en vrienden. Maar ik hoef nou ook niet echt corona dus ik blijf maar gewoon thuis.  

Vandaag heb ik mijn ochtend besteed aan het maken van schoolwerk, ik heb maar één les gehad, en die was niet eens verplicht. Veel docenten kunnen ook geen lesgeven omdat ze moeten helpen bij het afnemen van de schoolexamens. Ik weet niet voor hoelang deze examens door gaan maar nu gaan ze gewoon door, maar verdelen ze de kinderen over meer lokalen zodat ze niet te dicht op elkaar zitten, hierdoor zijn er wel meer docenten nodig dus heb ik heel weinig lessen. 

Verder heb ik gebeld met mijn nichtje, en een kaartje gemaakt voor een vriendin die bijna jarig is. Wat natuurlijk kei zielig is omdat ze nu niemand kan uitnodigen. Ook heb ik vandaag een smoothie gemaakt die was heerlijk, en heb ik TikToks gemaakt, want ja ik moet toch iets met m’n leven.

Deze week is de week van de psychiatriewat wel nodig is want al het quarantaine gebeuren maakt me gek, eigenlijk mag ik helemaal geen grapjes maken over psychiatrie, woepsie.  

Ik wil even iets zeggen tegen alle mensen die misbruik maken van het coronavirus: koop een ticket naar de maan en blijf daar! Ik hoor verhalen over mensen die voor miljoenen euro’s mondkapjes aan ziekenhuizen verkopen en dan uiteindelijk niets leveren,

sorry hoor maar als je dat doet vind ik je echt een eikel,

want iedereen in de zorg doet zo z’n best om alles draaiende te houden, en iedereen te helpen, en dan worden ze op deze manier beloond?  

Om half 8 ging mijn wekker en ik ging rond 8 uur mijn bed uit ik had pas om 13:20 les dus ging ik een taart bakken om 8 uur s´ochtends.

We hadden nog een cheesecake mix dus ik ging snel aan de slag met het beslag. Toen de taart 2 uur in de koelkast moest ging ik aan school en met mijn kat knuffelen die heerlijk op de tafel in het zonnetje lag. Want ook al is er corona de zon laat zich niet tegen houden

 

 

 

 

 

 

 

Als topping had ik er er nog een soort kersen saus op gedaan met stukjes kers er in. Hij was best lekker ook al zeg ik het zelf. Voor de eerste keer dan. Alleen het bakpapiertje was niet helemaal recht gegaan maar ja, niks aan te doen

Wat wel vervelend was vandaag is dat mijn opa naar het ziekenhuis moest. Kort geleden hadden we te horen gekregen dat hij kanker heeft, na een tijdje in het ziekenhuis gelegen te hebben waar hij geen bezoek mocht krijgen, mocht hij toch naar huis.

Alleen vandaag moest hij weer naar het ziekenhuis dus betekent het dat hij weer geen bezoek mag krijgen ivm het corona virus, zelfs mijn oma mag niet op bezoek komen.

Nou snap ik deze maatregel wel maar het blijft wel vervelend.

Morgen heb ik weer online les, ik weet niet precies hoe laat ik begin maar ik wil wel een beetje vroeg opstaan zodat ik mijn routine niet kwijt raak. 

Vandaag was het weer vroeg op want er waren weer online lessen. Mijn ochtend begon met een ontbijt met aardbeien.

Tussen de lessen door een ontbijt koek eten en weer door. Ik had een blokuur uitval want je kan niet gymmen thuis. Mijn moeder was naar de Action gegaan en allemaal leuke spulletjes gekocht omdat de quarantaine nog wel langer kan duren. Ze had onder andere een volleybalnet gekocht dus in het blokuur uitval gingen we dat in elkaar zetten en volleybal spelen. Na schooltijd op de trampoline en volleyballen. Het was tijd om te eten. Na het eten nog even buiten spelen en een workout doen. Nog even wat drinken en naar bed want we moeten morgen weer vroeg op.

Vandaag werd ik weer rond 9:30 wakker en begon ik alvast een beetje aan school, want ik dacht dat we moesten bellen, maar dat was blijkbaar afgezegd.

Ik maakte mijn opdrachten voor vandaag af en ging naar beneden. Dit was namelijk mijn laatste dag bij mijn vader. Mijn vader en mijn zusje gingen vissen. Ik ben te ongeduldig dus ging ik maar allemaal tiktokdansjes doen. Ik heb ook weer een nieuwe geleerd want wat moet je met al je tijd? Ik ging daarna buiten in de tuin nog een paar dansjes doen, daarna gingen we kippensoep eten. Het was super lekker. Daarna maakte ik een paar acteertiktoks, en heel even darten met mijn vader tot het begon te vervelen, dat was vrij snel. Ik ging op snapchat met mensen snappen en spelletjes spelen via snapchat.

Ik heb vandaag echt heel veel tiktoks gemaakt, maar daar kan ik niet bijster veel over vertellen behalve dat ik lekker los ben gegaan! 🙂

Ik keek ook naar alle oude tiktoks toen nog musical.ly. ik heb heel hard met mijn vader samen erom gelachen, want dan zie je hoe erg je qua innerlijk en uiterlijk in drie/vier jaar kunt veranderen. Ik keek ook naar oude musical.ly’s van vriendinnen en het is zo grappig om te zien hoe erg mensen veranderen. We gingen daarna allemaal gekke foto’s met snapchatfilters maken en daar hebben we ook super hard om gelachen. We gingen daarna avond eten en m’n zusje en ik hadden daarna een soort watergevecht. We moesten al onze spulletjes alweer inpakken, want het was tijd om naar mijn moeder te gaan. Na gedag gezegd te hebben ging ik naar boven en heb ik weer een paar tiktoks gemaakt en Sophie gebeld. Het welbekende zinnetje: “en nu ben ik aan het schrijven voor de orkaan junior, nog altijd bellend met Sophie.”

Het begint al lastiger te worden om binnen te zitten vind ik, maar ik doe het niet voor onszelf maar de risicogroep! Succes iedereen en blijf alsjeblieft gewoon binnen!

De foto helemaal bovenaan is gemaakt door Indi