Het Amsterdamse bureau VenhoevenCS architecture+urbanism ontwerpt het nieuwe zwembad De Slag.

Het zwembad komt in het midden van sportpark Hoornseveld. Wanneer het gebouwd wordt, is nog niet bekend.

Vier architecten schreven in voor het ontwerp van het zwembad. Zaanstad lette bij de keuze vooral op duurzaamheid en groen. Het zwembad krijgt zonnepanelen op het dak, groene daken en veel licht. Wethouder Sport, Gerard Slegers zegt in het persbericht van de gemeente:

“Het architectenbureau heeft zich goed ingeleefd in de zwemmers. Een grote wens is om het zwembad de afmetingen te geven van een eredivisie bad om wedstrijden met publiek te kunnen organiseren. Het zwembad wordt daardoor ook een plek waar onze Zaanse talenten kunnen trainen en zich nog beter kunnen ontwikkelen. Deze wensen worden werkelijkheid.”

Op sportpark Hoornseveld komen 5,5 nieuwe voetbalvelden waarvan 2 kunstgrasvelden, 15 nieuwe tennisbanen en 4 padelbanen (padel is een mix van tennis en squash). De korfbalvelden moeten verplaatst worden en er komen nieuwe (club)accommodaties. Het is ook de bedoeling dat tennisclub De Gouw en voetbalvereniging Zaanlandia naar Hoornseveld verhuizen.

Vorige week stemde de gemeenteraad in met het voorbereidingskrediet voor het sportpark. Vanuit het Investeringsfonds is in totaal 16,45 miljoen gereserveerd voor de optimalisatie van sportpark Hoornseveld.

VenhoevenCS ontwierp ook Sportplaza Mercator in Amsterdam en topsportcentrum De Meent in Alkmaar.

BFB6B508-9FCB-4979-A36A-52B1E9FC4D38

B4AAEA98-B42C-4382-A1B3-21A9EBF85196