Een pontje, een waterspeelplaats, klimbomen, een kabelbaan, een uitkijktoren… de natuurspeelplaats bij het Zaans Natuur en Milieucentrum en de kinderboerderij in het Darwinpark werd vandaag officieel geopend.

Wethouder Annette Baerveldt knipte samen met twee leerlingen van De Gouw het lint door waarna de kinderen de speelplaats in bezit namen.

Tussendoor kregen ze een suikerspin en limonade. Voor ouders, wethouders en andere bobo’s was er koffie met een cupcake. ZNMC-directeur Paul Laport kondigde aan dat de plannen voor echte horeca bij de speelplaats concrete vormen aannemen zodat de ouders voortaan onder het genot van een versnapering op het terras hun kroost in de gaten kunnen houden.

De speelplaats is bedacht samen met de kinderen van De Gouw en de Tamarinde, die nu hun creaties ook kunnen beklimmen. Wij maakten een filmpje van een minuut (met Murat en Abdoellah van De Gouw).

Foto’s van Fred Wolf van de opening:

Foto onder: Wethouder Baerveldt als burgerjournalist: ZNMC-directeur Paul Laport, PvdA-raadslid Tjeerd en Romkje Mathkor (GroenLinks) gingen op de foto.