De Orkaan heeft geen kantine, geen koffieautomaat en geen studio. Maar we hebben een website bomvol nieuws en we hebben mensen – Orkaankrachten! – die samen met de redactie het nieuws maken.

Veel van de krachten achter De Orkaan hebben niet de ambitie zelf zichtbaar te zijn. Toch laten we ze graag aan het woord de komende dagen. Om te voorkomen dat onderschat wordt wat onze gemeenschap bijdraagt aan de gemeenschap. Met hun bijdragen zijn we een Orkaan, anders waren we niet meer dan een briesje geweest…

Vandaag het woord aan: Indi Hunter

Sinds begin 2020 ben ik lid van de redactie van De Orkaan Junior. Ik schrijf stukken als recensies over toneelstukken en boeken, maar bijvoorbeeld ook recensies over scholen toen de kinderen uit groep 8 hun plek moesten kiezen. Ook help ik mee om het Instagram-account te runnen.

Dat De Orkaan niet alleen nieuws schrijft voor volwassenen maar ook voor de jeugd vind ik goed. Maar ook de stukken op ‘de grote Orkaan’ zijn leesbaar geschreven. Het is een snelle en makkelijke manier om informatie te krijgen over wat er om ons heen gebeurt. Het brengt het nieuws dichtbij, en daardoor ben ik ook anders gaan kijken naar de omgeving.

Wat er verandert als we de licentie krijgen weet ik niet, we kunnen al veel meer als corona bedwongen is. Voor De Orkaan zou ik graag als jeugdschrijver weer naar het theater kunnen, plekken in de Zaanstreek willen verkennen, recensies schrijven en delen. We worden al gevonden door mensen van mijn leeftijd, maar we willen zoveel meer!