De 4 en 5 havo-klassen van het Pascal College die de richting BSM hebben gekozen (bewegen, sport en maatschappij) gaan sportief bewegen en iets voor de maatschappij doen. Logisch lijkt ons.

Niet een uurtje of zo, maar 24 uur lang roeien.

De leerlingen gaan het evenement ‘24 uur roeien voor Only Friends’ organiseren. Only Friends biedt 900 sporters met een beperking uit Amsterdam en omstreken de mogelijkheid om lekker te sporten.

UPDATE: IN VERBAND MET DE CORONAMAATREGELEN IS HET TOT NADER ORDER UITGESTELD

Zaandam wordt het evenement georganiseerd door leerlingen van het Pascal College, Kim van Leeuwen uit 5 havo schrijft:

“Wij vinden Only Friends een hele mooie organisatie en willen hun graag steunen. Wij BSM leerlingen weten hoe veel plezier sporten geeft en hoe belangrijk sporten is. Daarom vinden we het belangrijk dat deze organisatie dat ook mogelijk maakt voor mensen met een beperking.”

Het doel is om zoveel mogelijk geld in te zamelen via sponsoring. Als tegenprestatie gaat 4 en 5 havo 24 uur lang met 10 roeiboten (ergometers) voor Only Friends roeien.

Op de foto boven staan alle deelnemers. Leerlingen onder 18 jaar hoeven geen 1,5 meter afstand te houden en tijdens het sporten is 1,5 meter ook niet nodig. En er zijn wel maatregelen genomen zodat alleen leerlingen van de school komen roeien. Er mogen geen toeschouwers komen en alles wordt extra gedesinfecteerd.

Het evenement is op vrijdag 9 oktober en begint om 8.45 uur op tien roeiapparaten die 24 uur lang draaiende worden gehouden. De leerlingen zijn verantwoordelijk voor negen boten. De tiende boot is de verantwoordelijkheid van de docenten. Onder: alle roeiers.